Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Főzünk jó bablevest?

Főzünk jó bablevest?

Figyelt kérdés
2011. aug. 20. 14:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Persze: előre beáztatott tarkababból, zöldségekkel, füstölt kolbásszal, csipetkével, picit csípősen, tejföllel.
2011. aug. 20. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
ahogy az első, csak én egy kis füstölt csülökkel szoktam:))
2011. aug. 20. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

A tarkababot és (ha házi eredetű) füstölt csülköt vagy füstölt lapockát előző este beáztatom. A babnak áznia kell, a husinak pedig, hogy ázzon ki belőle a só. Másnap a csülköt, lapockát alaposan megtisztítom.


Ha csülök, akkor először azt teszem fel főni, amikor kb. félfövésben van, akkor teszem bele a babot (lapockát vele együtt lehet), és amikor a bab is félfövésben, akkor a zöldséget. Mellé rakok egy-két fej fokhagymát és babérlevelet. Amikor a husi megfőtt, azt kiszedem, a levest berántom paprikás rántással és ecettel ízesítem. A leves sózására vigyázni kell, mert a hús még enged!


Ha lapockát főztem bele, a csontról lefaragom a húst és visszarakom a levesbe.

A csülköt megkenem zúzott fokhagymával és megszórom csípős törtpaprikával. Vagy estére hidegen vacsorára, vagy másnap egy paradicsom-mártás mellé az ebéd.

2011. aug. 20. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Fehér gyöngybabból szeretem a bablevest.
2011. aug. 20. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!