Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen szisztéma alapján...

Milyen szisztéma alapján pakoljátok a hűtőtöket?

Figyelt kérdés
Hová, melyik polcra mi kerül, dobozokba, tálakba pakoltok, vagy csak úgy bedobjátok a cuccokat, ott tartjátok-e a tojást, a zöldségeket, majonézt és társait, stb.?
2011. szept. 1. 13:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy épp kényelmesen befér. Dobozba csak a készételeket rakom, meg amim folyik, mert a dobozok sok helyet foglalnak, a hűtő meg kicsi. A tojás tartóban van, a zöldségek pedig alul a zöldségtartó fiókban.

De sajnos nálam tényleg az az elsődleges szempont, hogy beférjenek, holott ketten vagyunk egy közepes méretű hűtőre, mégis alig elég :)

2011. szept. 1. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Igyekszem úgy rendezni, hogy külön polcon legyenek a tejtermékek (sajt, vaj, joghurt stb.) Külön polcon a húskészítmények, a nagyobb helyen a főtt étel, alul természetesen külön rekeszben a zöldség, a másikban a gyümölcs. Persze ez időnként megkeveredik, ha sietünk csak vissza szórunk mindent. :-)
2011. szept. 1. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
igazából csak arra ügyelek hogy pl a tejtermékek egy polcon, a húsok külön polcon, a zöldségek gyömölcsök is lent külön. én a tojást és mindenféle szószt és krémet(majonéz, mustár, ketchup) is a hűtőben tárolom. jah és amit lehet külön műanyag dobozba is teszem. sokkal rendezettebb így
2011. szept. 1. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem fer be semmi más a sörön kivül.
2011. szept. 1. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Alul az egyik zöldségrekeszben tartom a reggelizős dolgokat (vaj, felvágottak, macisajt, sajt), a másikban a tejtermékeket (tejföl, joghurt, vaj).

Az alsó üvegpolcon vannak a tejek (10l befér), sokat iszunk, ez elég 1-1,5 hétre, mellette a tojás.

Felette kosárban paprika-paradicsom-uborka, másik kosárban alma, banán, stb.

Van egy italtartóm is benne, ott vannak az üdítők.

A felső két polc a készételeké, a feldolgozásra váró zöldségeket

egy tálcára szoktam betenni, hogy ne a hűtő polcot koszoljam. A húsokat én a mélyhűtőben tárolom, úgyhogy ide nem kell neki hely.

Az ajtóban vannak a lekvárok, majonéz, túrórudi, meg az egyéb apróságok.

2011. szept. 1. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim válasza:
100%
En szemely szerint a fott etelt dobozokba teszem, mert soha nem abba a labosba teszem be az etelt a hutobe, amibe keszitettem. A dobozra meg lehet pakkolni egyet, mast, a labosokra viszont mar nem. A tojas tojastartoba, zoldseg zoldsegdobozba alol, gyumolcsot soha nem teszek hutobe. Az osszes dobozom atlatszo, hogy tudjam miben mi es mennyi van. A legfelso resze jobban hut, az alja kevesbe. Ennek ertelmeben ami nagyobb hideget igenyel fel teszem, aminek nem kell olyan hideg, azt le.
2011. szept. 1. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

mi úgy pakolunk itthon, hogy a hamar romlandó cuccokat (felbontott dolgok, joghurtok, szalámik) felülre (szem magasságba) kerülnek. Hogy szemnél legyenek, hogy lássuk minek kell először elfogynia.


A középső "sötétebb" részre pedig olyanokat pakolunk, amik -mégha el is feledkezünk róluk- nem romlanak meg könnyen, vagy sokat használjuk így nincs ideje megromlani, szóval nem kell szemelőtt lennie, így is úgy is használjuk (vaj, margarin, sajtok, lekvárok, savanyúság).


A hűtő aljában a zöldségesláda, értelemszerűen a zöldségeknek, gyümölcsöknek.


Ajtóban felül a mindenféle szószok, alul az üditők.

2011. szept. 2. 05:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek, hétvégén nagytakarítás lesz a hűtőmben, jól jönnek a praktikák:)
2011. szept. 2. 12:57
 9/11 anonim ***** válasza:

Egy hűtőben - mivel a hideg levegő lefelé száll - alul van a leghidegebb (ha nincs benne ventillátor) .

Én azt teszem alulra, aminek a legalacsonyabb hőfok kell (felvágott, tajtermék stb.), és a megbontott lekvárok és befőttek, meg az italok vannak legfelül.

2011. szept. 22. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Nálam a felső polcokon van hidegebb. Ezért:

- A maradék készételt átrakom kisebb zománcosba (valamiben úgyis melegíteni kell). Vagy fedővel, kistányérral, vagy alufóliával beborítom. Ezek mennek a felső polcra.

- Az alatta lévőre teszem a főzésre váró friss húst is (amikor hazaviszem, azt zárható müa. dobozba teszem). Erre a polcra teszem még (tálcára gyűjtve) a felvágottak, vaj, sajt, hasonlók.

- Az üvegpolcra megy a tojás, a zsír, és ha még van valami hasonló

- A dobozokba a zöldség, gyümölcs

- Ajtóban mustár, majonéz, üdítők, tejföl, túró

2011. szept. 27. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!