Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Csomós lett a tejfölös habarás...

Csomós lett a tejfölös habarásom. Mi a titka, hogy ne legyen az?

Figyelt kérdés
2011. szept. 19. 13:21
 1/7 anonim ***** válasza:
leszűröd...
2011. szept. 19. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

szedjél ki az ételből pár kanál lét, azzal keverd össze a tejfölt és a tűzről vedd le az edényt, úgy keverd bele a tejfölt. Plusz tanács: szűrőn keresztül is mehet a tejföl vagy több ideig kell kevergetni az ételt.

A réteslisztet (!) én nem a tejföllel teszem az ételbe, hanem kis vízben feloldva. Kutya nem mondaná meg, hogy nem együtt tettem bele őket.

2011. szept. 19. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm! Egyébként szűrőn át öntöttem, mégis kis csomók úszkálnak rajt'. De valószínű, hogy a levesből kell a forró levesből rámerni. Ez lesz a jó, gondolom.
2011. szept. 19. 13:31
 4/7 anonim válasza:
Minden habarás, rántás, ha habverővel készíted és azzal is kevered az ételbe - melegbe hidege, hidegbe akárhogy - az nem lehet csomós.
2011. szept. 19. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 doboszoli ***** válasza:
Botmixer?
2011. szept. 19. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
Szia! Én így szoktam csinálni és tuti nem lesz csomós.Tehát .Megvan főzve pl:a krumpli .Le húzom a tűzhejről és,1 1/2kg krumpliból csinált főzelékhez.veszek 1 kisdoboz tejfőlt szigorúan normális és nem frrisfőlt.ebbe bele keverek 2 kanál lisztet.a kanál ne legyen mokkás mert abból vagy 6 kanál kell. nagyobb méretű kávéskanálnyit.ezt jó alaposan ki keverem míg eltűnik a liszt!vissza teszem az edényt a tűzhelyre s mikor már bugyog de még nem forr,el kezdem bele önteni és KEVERNI folyamatossan.mind addig míg bele nem öntöm az egészet.fortyan kicsit és már kész is!Jó étvágyat./remélem be vállik nem bonyolult!
2011. okt. 5. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
a habarást mindig hőkiegyenlitéssel keverd az ételbe.. akkor nem lesz csomos. a rántáshoz meg hidegviz kell es szinten kevergetes kozben ontsd bele
2011. nov. 1. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!