Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Élesztő felfuttatása - tejfölben?

Élesztő felfuttatása - tejfölben?

Figyelt kérdés

Pogit szeretnék sütni.. na nem most, holnap, csak állnia kell a recept szerint a tésztának egy éjszakát és ott írják hogy "A tejfölben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral." na de hogy? Melegen? Hidegen? De az élesztőnek meleg kell, nem?

(A recept egyébként: [link] )

Köszönettel: egy kezdő, ámde annál lelkesebb háziasszony :)


2011. szept. 30. 23:33
1 2 3
 1/26 anonim válasza:
100%
langyos legyen a tejföl,belemorzsolod az élesztőt,bele a cukor és simára kevered az ujjaiddal,ezután tedd meleg helyre
2011. szept. 30. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Pogit nálunk mindig a férjem készíti.Komolyan,ebben profi.Mást nem tud,de a pogácsája verhetetlen.Ő úgy szokta,hogy langyos tejbe teszi az élesztőt,és hagyja hogy jól felpúposodjon.Tejfölben még nem hallottam az élesztőt.
2011. szept. 30. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindkettőtöknek a választ!

Akkor meglangyosítom a tejfölt, csak nekem olyan szokatlan, én se hallottam még így, ha csináltam is, tejjel futtattam... Na mindegy, majd eldől :)

2011. szept. 30. 23:42
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

nekem a tejfölben való futtatás mellett az is furcsa:

élesztős tésztát langyos-cukros tejben futtatott élesztővel melegen szoktam keleszteni, sőt, még vigyázni is kell "nehogy megfázzon"

- a sütőporos megy a hűtőbe állni!

Jó ez így???

2011. szept. 30. 23:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Második vagyok.Megpróbálod tejföllel,aztán majd látod,hogy alakul az élesztő.Ha nem lesz jó,akkor marad a tejes változat.
2011. szept. 30. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/26 A kérdező kommentje:
Hmm, lehet inkább keresek valami másik receptet a végén, pedig ebben az volt a szimpatikus, hogy olyan kis egyszerű... :)
2011. szept. 30. 23:53
 7/26 anonim ***** válasza:
66%
Kefírben is megkelne és nem kell, hogy langyos legyen a tejföl, mert a hűtőbe kell tenni, és ott úgysem kel meg. Én most csináltam lángost is kefíteset, kelesztés nélkülit, és csodásan megkelt, ha meleget kapott. Felesleges most, hogy meleget kapjon az élesztő, másnap akkor nem biztos, hogy működni fog.
2011. szept. 30. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/26 anonim ***** válasza:
66%
Mármint nem biztos, hogy megkel.
2011. szept. 30. 23:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/26 A kérdező kommentje:
De másnapra már nem írja, hogy keleszteni kellene, csak nyújtani, szaggatni... vagy a sütés közben már teszi a dolgát?
2011. szept. 30. 23:58
 10/26 anonim ***** válasza:
66%

Ha most megkeleszted, berakod a hűtőbe, az holnap nem kel meg még sütőbe se, mert már nincs dolga az élesztőnek.

Ha holnap nem előmelegített,hanem hideg sütőbe teszed, és a tészta a sütővel együtt melegszik, akkor is meg kell hogykelnek, vagy ha előmelegített sütő tetejére teszed a tepsit, és úgy melegszenek át sütés előtt, akkor is.

2011. okt. 1. 00:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!