Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ki tudná megadni a fenyőméz...

Ki tudná megadni a fenyőméz készítésének valódi receptjét?

Figyelt kérdés
Egy gyógynövény könyv leírása alapján nekiláttam a fenyőméz készítésének. Az utasítást követve azonban nem mézet, hanem karamellizált szirupot kaptam. Persze, hogy dühös és csalódott vagyok. Már régebben rájöttem, hgy a receptek legnagyobb részénél lényeges mozzanatokat hallgatnak el, így aztán a végeredmény a vártnál silányabb lesz.
2009. ápr. 28. 17:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%
Ne haragudj, de Te soha nem fogsz tudni mézet készíteni, megkockáztatom, hogy még hasonló ízű készítményt sem. Egész egyszerűen azért, mert nem vagy méh. A mézkészítés tudománya az Ő titkuk, és az is marad. És ez szerintem így van rendjén. Attól, hogy valamit elneveznek valaminek, attól az még nem biztos, hogy az is ami. Ezt feljebb is írta valaki. Van egy süteményes könyvem, abban az egyik recept neve diós bomba, mégsem robban.
2009. ápr. 30. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:
73%
Fenyőméz=Levéltetű ürülék. Szóval azt te nem tudod előállítani. A méhék a fenyőfákon lévő tetűknek az édeskés barna színű ürülékét szedik össze. Ezt még nevezik Harmat méznek is vagy Fenyő harmat méznek. Ha vannak méhéid akkor elő tudod állítani velük, ha fenyő erdő mellé telepíted őket. De nem tudom, hogy melyik ember akkarja meg enni a tetűk szarját. Szóval vegyél boltban mézet, az sokkal jobb, vagy termelőtől, az még jobb. A fenyőméznek a jellegzetessége, hogy barna és folyós, erős illata van.
2009. okt. 17. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim válasza:

Nos, nem újdonság: a mézet a méhek készítik. Így van ez a fenyőméz esetében is. Viszont különleges ízű és illatú fenyőszirupot mi is könnyen csinálhatunk. A cukor vagy méz részleges helyettesítésére, fűszerezésre jó lesz majd süteménybe, desszertekbe, akár karácsonyra is.


Hozzávalók: 10 dkg zsenge fenyőhajtás, 5dl víz, 30dkg cukor, 1 citrom leve


Elkészítés: A fenyőhajtásokat egy fazékba tesszük, ráöntjük a vizet és a citromlevet. Felfőzzük. 5 percig forrni hagyjuk, majd félrehúzzuk a tűzről és hűvös helyen néhány órát (legjobb, ha egy éjszakát) állni hagyjuk. Utána átszűrjük. A levéhez öntjük a cukrot és főzéssel besűrítjük. Figyelem! Ne főzzük túl sűrűre, szobahőmérsékleten is legyen sűrűn folyós, méz állagú. Így könnyen tudjuk majd édesítésre felhasználni. Hűvös, fénytelen helyen tároljuk.


Nem tudom, hogy minden fenyő alkalmas-e erre a célra. Én a szitkafenyőnk hajtásaiból készítettem, markáns, gyantaillatú lett a végeredmény. Gasztroajándéknak is mehet.

2010. szept. 27. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 Tojasleves ***** válasza:

[link]



Ne a szó szoros értelemben vett mézre gondolj!

Igazából még csak nem is hasonlít rá.

Fenyőrügy- cukor.

Én ezt használom már egy jóideje, meg vagyok vele elégedve.

2011. máj. 10. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim válasza:
Ha a fenyőrügyet forralod, minden jótékony tartalma kárbavész....
2019. máj. 12. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim válasza:
Bármilyen növényi mézből tudsz fenyőmézet csinálni ha a mézbe rakod a fenyőrügyet. Nem kell melegíteni sem , 3 hónapig tartsd lezárt üvegben, utána szűrd le és fogyaszd.
2019. máj. 12. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!