Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miert nem lehet a leolvadt...

Enigmapont kérdése:

Miert nem lehet a leolvadt hust ujrafagyasztani? Mi bajunk lehet tole?

Figyelt kérdés
2011. okt. 26. 12:36
 1/8 anonim ***** válasza:

Nemcsak a húst nem szabad, semmi mást sem.

Elszaporodnak a baktériumok, és nem biztos, hogy a főzéssel mind elpusztul.

2011. okt. 26. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Mert ha kiolvad, akkor elkezd romlani is. És a visszafagyasztás azon nem segít.
2011. okt. 26. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Off..magyarázatot nem tudok, csak azt, hogy én már csináltam azt, hogy kiolvasztottam valamit, de mégsem kellett, és úgy, tálastól-hidegvizestől beraktam a kishűtóbe még 1 napra, annyit kibírt..

Meg arra is rájöttem, hogy ha frissen panírozok valamit és sütöm ki, akkor az olaj 2. adagnál már pocsék, úgy tele lesz morzsával, hogy le kell szűrni.

De! ha bepanírozom a husit, és lefóliázva hűtóbe teszem egy napra, akkor rátapad az egész, valamivel nedvesebb hatása lesz a panírnak, de csak a sütés legvégén (mikor már az összes adag kisült) kezd az olaj morzsásodni, tehát így jobban rajta marad a panír :D

2011. okt. 26. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert amit már egyszer lefagyasztottál, az felengedés után gyorsabban indul bomlásnak, hiszen a fagyás roncsolta a szöveteket.
2011. okt. 26. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

a fagyasztás egy tartósító eljárás, melynek célja egyrészt megőrizni az élelmiszer ízét, minősgét, tápanyagértékét, másrészt meggátolni a káros baktériumok szaporodását, az étel romlását. fontos, hogy az élelmiszert a lehető leggyorsabban hűtsük le és ne szakadjon meg a hűtőlánc folyamata!


az újrafagyasztásnak két veszélye van: az első inkább csak minőségromlás: a kiolvasztott és újrafagyasztott étel tápértéke, íze csökken, állaga romlik (ez főleg a megolvadt víztartalom újrakristályosodása miatt). mondjuk szerencsére ez a gyakoribb, de azért inkább tényleg tartsuk be a szabályt!


a második veszély, hogy a felolvasztás során az élelmiszer romlása felgyorsul, és ha egy szakszerűtlen kiolvasztás (mert elvileg hűtőben kellene kiolvasztani) után egy már baktériumoktól hemzsegő ételt újra lefagyasztásával és kiolvasztással nő a kockázata egy esetleges mérgezésnek. ugyanis a fagyasztás nem pusztít el minden bacit, van ami csak elszenderedik és várja, hogy újra támadhasson...

2011. okt. 26. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom a kimerito valaszokat!
2011. okt. 26. 14:27
 7/8 anonim ***** válasza:
A halnál az újrafagyasztás különösen veszélyes, mert a halhús bármelyik húsnál gyorsabban romlik.
2011. okt. 26. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
És mivan akkor ha csak a hűtőben felejtem és onnan teszem át a fagyasztóba?
2015. nov. 14. 05:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!