Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell megtolteni a pulykat...

Hogy kell megtolteni a pulykat kacsaval?

Figyelt kérdés
2011. nov. 24. 17:06
 1/9 anonim ***** válasza:
88%

Minek a pulykát kacsával tölteni???

Te valamit nagyon elírtál.....

2011. nov. 24. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Elvileg a NAGY pulyka hasüregébe beledugod a KISEBB kacsát, amit elötte kivül-belül megfüszereztél.


De ehhez tényleg nagy (15-20 kg-os) pulyka kell, mert különben nincs benne elég hely.


Másrészt elég nehéz úgy megsütni, hogy a "töltelék" se maradjon nyers, meg a külseje se száradjon kivagy égjen meg.

2011. nov. 24. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
a kacsat elosszor kulon vagy egybe sussem?
2011. nov. 24. 17:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A kacsát NYERSEN kellene beletenni a pulykába és együtt sütni. De ha annyira gyakorlatlan vagy, mint ahogy a kérdésedböl kiderül, inkább nem próbálkozz vele, mert csak felsülsz.
2011. nov. 24. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
62%

ez egy régi, hallomásból ismert sütési mód, amikor ökörsütés volt, abba tettek egy disznót, abba egy birkát, abba egy mittudoménmit, valamilyen szárnyast , ami belefért. lehet, hogy fürj vagy galamb volt legbelső.

persze ezt talán egy álló napig is sütötték.

persze lehet, hogy ez is csak mendemonda...

háztartási méretben én nem próbálkoznék még hasonlóval sem.

kiváló külön- külön mindkét jómadár jól megsütve, nem kiszárítva.

2011. nov. 24. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
koszi a valaszokat
2011. nov. 24. 18:14
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Sütőben nem lehet sehogy ilyent csinálni,mert nem sülne meg.

A szabadtéri ökörsütésnél csinálják ezt. De ott is az ökörről sütés közben levágják a megsült részeket,és tovább sütik. Egész nap eltárt egy ilyen akció.

2011. nov. 24. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A kacsát megtöltötték (ízlés szerint) akármilyen töltelékkel, majd azt a kacsát dugták bele a pulykába. A töltelék másik részét a pulykacomb bőre alá töltötték, (akinek az asztalnál "csak a combja jut, annak is legyen a tányérján töltelék), és az egészet minimum kemencében órákon keresztül (több alkalommal locsolgatva saját zsírjával), még régebben szabadtűz fölött, forgatva, mint az ökröt sütötték. Mai tűzhelyekben nem valószínű, hogy meg tudod csinálni.
2011. nov. 25. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Láttam ilyet a Spektrum műsorán. A címe azt hiszem az volt, hogy River Cottage maséi, vagy talán a Kapa kasza fakanál -ban volt? mÁr nem tudom pontosan de a főszereplő ugyanaz az angol fickó, aki egy kis farmon maga gazdálkodik, és mindent megtermel, megkeres, felnevel, ami a háztartásában szükségeltetik. Ott láttam, hogy vadásztak, majd a fogott madarakat felpucolva, szépen úgy elvágva, "széthajtogatva " egymásba rakosgatták. Azt hiszem, hogy egy nagy pulyka volt a "külső" jószág, benne volt liba, abban kacsa, de volt fácán fogoly, fürj is. A lényeg, hogy hat vagy hét vagy nyolc állat volt egymásba csomagolva, mind be volt mindkét oldalán fűszerezve. A legvégéén pedig szépen össze volt varrva a pulyka, mintha még egészben lenne. Azt hiszem viszont, hogy nagyon ügyesen, ki is volt csontozva az összes szárnyas, talán a külső pulykán kívül. Ő egy farmon levő -szerintem speciális sütőben - vagy kemencében sütötte. Abban biztos vagyok, hogy normális sütőben nem működne a dolog.
2011. nov. 27. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!