Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tortához való krémem nem akar...

Tortához való krémem nem akar megdermedni pedig már két zacskó zselatint is raktam bele. Mit csináljak, rakjak bele még egyet?

Figyelt kérdés
2009. máj. 17. 10:25
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
Pontosan mit raktál a krémbe, és milyen arányban?
2009. máj. 17. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Hát volt egy receptem, és azt pontosan követtem. Amúgy joghurtot, meg pürésített epret, meg tejszínhabot, cukrot, vaniliás cukrot, meg két zacskó zselatint. De mindent úgy csináltam, és olyan arányban, ahogy a recept írta.
2009. máj. 17. 10:46
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
És mióta várod a dermedést?
2009. máj. 17. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
75%
Ha a krémet rákened a tésztára és berakod a hűtőbe egy pár óra alatt szépen megdermed.
2009. máj. 17. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Az attól függ, hogy milyen zselatint használtál. Sajnos én is jártam már úgy, hogy régi, jól bevált recept alapján dolgoztam, csakhogy a megszokott zselatinomat nem kaptam, csak a mostanában agyonreklámozottat, amit hidegen kell belekeverni a masszába. Na nekem azzal a süti a kukában végezte, folyt az egész, pedig egy egész napig a hűtőben tároltam, holott 2 óra elég lett volna neki. Én innentől kezdve mindig HR kék csomagolásút használok!
2009. máj. 17. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
80%
Harmadik zacskó zselatinnal óvatosan, mert elronthatja a krém ízét! Inkább hűtés, hűtés és türelem:)
2009. máj. 17. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
51%

Milyen tejszínhabot használtál? Mert én csináltam sima Okésból és az nekem is folyt szinte.

De vettem a múltkor Hulala-s növényi tejszínt és azt vertem fel, na az szuper volt.

A porból felverhető tejszínhabpótló por is elég jó szokott lenni, de a legjobb a növényi tejszín ami dobozos mint a tej.

Már sok helyen olvastam hogy annál jobb nincs, pláne így krémekhez, habokhoz.

Az okés meg ilyenek meg inkább főzéshez.

Ez az én tapasztalatom!

Meg igen a zselatinból is érdemes megvenni a Horv R-sat, annál jobb nincs. Bár talán van még amit a Pennybe lehet kapni, még az is jó szokott lenni.

2009. máj. 17. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, már beleraktam a harmadik zselatint is. Most kezd egy kicsit jó lenni. Remélem nem káros az egészségre ennyi zselatin.
2009. máj. 17. 12:05
 9/9 anonim válasza:
szia!a zselatin kötőképessége változik aszerint hogy mennyi a zsíradék,a cukor és egyéb szárazanyag a krémben, mert csak a folyadékot tudja megkötni,PL.:zsíros tejszínhez több kell mint mondjuk 1.5 % os tejhez, a zselatintol meg nem lesz bajod...ugyhogy tegyed bele amig meg nem köt...
2009. máj. 17. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!