Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kerámia főzőlapon hogy főzöd...

Kerámia főzőlapon hogy főzöd a lágytojást?

Figyelt kérdés
Sokkal tovább tart a forráspontot elérni mint a gázoson, így tovább van forró vízben a tojás, de akkor hány perc alatt készül a tökéletes lágytojás?
2011. dec. 16. 18:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Főzd fel a sós vizet, rakd a tojásokat egy merőkanálba, óvatosan, rövid időre merítsd a főlésben lévő vízbe, majd emeld ki 3-4-szer. Ez kb. 20 másodperc. Majd rakd bele, és onnantól mérj 3 percet.
2011. dec. 16. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Ráborítom a tojáslét a forró főzőlapra, majd megvárom míg fél óra elteltével kellemesen füstös szagot áraszt magából.
2011. dec. 16. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Pici forrástól számított 3 perc alatt kemény tojás lett :(

Legközelebb megpróbálom a mártogatós módszert hátha.

2011. dec. 16. 19:31
 4/4 anonim ***** válasza:

3 perc után lágytojás lesz még, de a 3 percet úgy kell számolni, hogy már forrás után teszed be a tojást.

A lényeg, hogy ne legyen hideg a tojás, mert akkor elreped a héja.

2011. dec. 16. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!