Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Segítség. Hogy vágjam körbe a...

Segítség. Hogy vágjam körbe a mézeskalács formát?

Figyelt kérdés

Nagyon sürgős!! Már elkezdtem az egészet. Tegnap kivagdostam papírból a formákat, nem kis munka volt...

Most látnék neki, de úgy ragad a tészta, hogy a forma nem egészen úgy néz ki, ahogy kéne :(((((


2011. dec. 21. 08:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én mézeskalács szaggatóval szoktam, természetesen, amit előzetesen lisztbe mártottam. Ha viszont SOS, és már nem tudsz olyat beszerezni, akkor kis késsel, és szintén lisztbe mártva. Ja, és a deszka is legyen lisztes.
2011. dec. 21. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:

van formám, csak szeretnék szarvas és angyal mintásat is és olyanom nincs :$

és nem tudod hogy miért sikerült úgy, hogy ha kettétöröm a sült sütit, akkor miért morzsálódik annyira? :((

Múltkor olyan jól sikerült, ez meg...

2011. dec. 21. 09:01
 3/9 A kérdező kommentje:
igazából a tésztája se tuti, nem lehet összegyúrni rendesen és olyan csíkos sütés után is :'(( Mindjárt kidobom az egészet.
2011. dec. 21. 09:04
 4/9 anonim ***** válasza:
leírnád a receptet?
2011. dec. 21. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

a múltkori "próba":

30 dkg liszt; 6 ek. cukor; fél mézeskalácsfűszer; 10 dkg margarin; 1 ek. szódabikarbóna; 2 tojás; és nem tudom mennyi méz :)

hagytam éjszaka a hidegben pihenni.

Ez tökéletes lett múltkor, egyből el is fogyott..


Tegnap nekiálltam, megint pihent. kb. 3-szor ennyit akartam, de persze ilyenkor nem jön össze :-/

Amikor nyújtanám ki a tésztát, akkor is össze-vissza potyog :((((((

2011. dec. 21. 10:23
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha ragad, az a méz miatt van, normális dolog.

Ha törik, az már nem annyira? Szerintem ennyi liszthez sok a folyadék, biztos tettél még hozzá lisztet a gyúrás közben, ugye? Valószínűleg úgy már sok lett.

Hogy törik sülés után, az a szintén lehet a sok liszttől, vagy attól, hogy sokáig sütötted, vagy magas hőmérsékleten. Nagyon hamar megsülnek, akkor már jó, ha az alja megsül, ezt látod. Ha túlsütöd, törik, és kiszárad.


Az én receptem 1 kg liszthez ír 2 tojást, és 1 evőkanál vajat. Mondjuk az enyémben ennyi liszthez van 2,5 dl tej is, de akkor is sok ami a tiédben van.

Ha nagyon törik, én olvasztott vajat próbálnék hozzá adni, mert ha a liszttől lett kemény, akkor az puhítja.

2011. dec. 21. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
tényleg sok bele az a margarin
2011. dec. 21. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
most akkor melyik sok? Margarin, vagy liszt? Tök jó, hogy egész nap ezt csinálom és sose lesz vége ???
2011. dec. 21. 18:36
 9/9 anonim ***** válasza:
nem lehet összegyúrni, nem lehet formázni se, ragad, de nyújtás közben mégis szétesik, sütés után is szétesik, de ugyanez a recept már egyszer bevált...?
2011. dec. 21. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!