Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mitől van a csirkehúsnak...

Mitől van a csirkehúsnak enyhén kellemetlen mellékíze másnapra? Valami praktika erre?

Figyelt kérdés
Több napra főzök egyszerre nagyobb adagot. Hiába tárolom hűtőben, másnap van valami kellemetlen mellékíze a mellnek, combnak egyaránt. Más húsnál nem tapasztalta ezt, de főként mellet fogyasztok.
2011. dec. 30. 17:47
 1/10 anonim ***** válasza:
66%
mibe csomagolod?
2011. dec. 30. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Általában edény és fedő, a sültet fóliázom.
2011. dec. 30. 17:58
 3/10 anonim ***** válasza:
Csak akkor csomagold be és tedd hütöbe, ha már teljesen kihült. Ha még langyos, akkor könnyen kap mellékizt.
2011. dec. 30. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
én még nem tapasztaltam, de igaza lehet az egyik válaszadónak, hogy teljesen ki kell hűteni mindent, és csak utána folpackkal lefedve szorosan légmentesen ,hűtőbe tenni. sültek esetében én mindig teszek a folpack alá a kihűlt húsra még egy papírtörlő darabot is, mert még így is lecsapódhat pára a húsra, amit a papír felfog.
2011. dec. 30. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

az edény fedővel nem elég. légmentesen kell lezárni, erre kiválóak a jó minőségű műanyag dobozok is. de mindenképpen teljes kihűlés után lehet a hűtőbe tenni.

légmentesen lezárva nem tud semmilyen szagot átvenni az étel a hűtőben sem.

2011. dec. 30. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Megpróbálom a javaslatok szerint.
2011. dec. 31. 08:50
 7/10 anonim válasza:
A tárolt csirkehúst fogyasztás előtt forrald fel.
2012. jan. 3. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Úgy érted, hogy melegítsem gázon forrásig?
2012. jan. 4. 08:47
 9/10 anonim ***** válasza:
A hús az nem forr, csak a folyadék… vagy… nem értem? :-)
2013. máj. 31. 00:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Mint ahogy írják , kikell hűlni neki. De a hűtőt én úgy állítom hogy kb + 1-2 fok legyen. Nem szabad hogy szaga legyen.
2016. ápr. 10. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!