Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tejföl tejszínhab száméra....

Tejföl tejszínhab száméra. Hallottatok már ilyenről?

Figyelt kérdés

Külföldön láttam ilyet, de nem tudom pontosan mi az.

Rendes tejszinhab, amit tortára is használhatok.

Ez állati eredetű gondolom, mivel tejföl.

Mi lehet ez.

Nem igazán vagyok jártas a tejszínhab, meg habtejszín téren.

Jo lesz tejszinhabnak???


2012. márc. 1. 23:50
1 2
 1/13 tetro ***** válasza:
Nem értem a kérdést...
2012. márc. 2. 00:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
Én sem értem..próbáld kicsit másképp megfogalmazni.
2012. márc. 2. 00:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
Azért bonyolult a kérdés, mert nem azonos a külföldi tejszín és a magyar, a tejföl meg végképp nem. Például habtejszín az USA-ban a "heavy whipping cream" 36-40% zsírtartalommal, Angliában a "British double cream" 48%-kal, míg nálunk a habtejszín 30%-os. Az USA-ban és Angliában fele-fele arányban szoktak a habtejszínhez keverni sour cream-et (amit tejfölnek fordítanak ugyan, de nem azonos a magyar tejföllel!) és tesznek bele valamennyi vaníliás cukrot. A sour cream ízre kesernyés, a mi tejfölünk savanykás (szmetana típusú), más módon készülnek. Gyanítom, hogy a magyar tejföllel nem tudsz habot verni, mint ahogy a megsavanyodott (már nem friss) habtejszínből sem. Viszont ha sokáig vered, finom vajat kapsz a végén. (Megjegyzem, hogy a külföldön élő magyarok pont azért nem tudnak egy jó tejfölös kaját enni, mert a sour cream-mel egész más ízt kapnak.)
2012. márc. 2. 02:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
94%

Na. Kezdjük az elején. Megfejed a tehenet.

A tej, mondjuk 4,2 zsírszázalékos (nincs lefölözve, mint a zacskós tej)

Ezt leteszed, mondjuk egy ötliteres üvegbe. Estére látod, hogy szépen felszállta föle a tetejére: látszik, hogy sárgább. Ezt leszeded, ez a tejszín. Verhetsz belőle habot. Amit a boltban habtejszínként kapsz, abban is van ilyen.


Hagyd a tejszínt kicsit állni! Megint felszáll a zsírosabbja. Szedd le ezt is! Ez az írósvaj, magyarul maszkarpóne. Ebből is verhetsz habot, csak finomabbat. Mint a fagyi. Ki is fagyaszthatod, vagy tortába kenheted.


Akkor két választás jön:

Vagy elkezded vadul keverni-verni(köpülni) - akkor szétválik az író és a vaj.Az írót megiszod, a vajat kenyérre kened.

Vagy nem kevered, hanem leteszed megsavanyodni. Ha megsavanyodott, akkor jól lehűtöd. Elkezded erősen keverni. Ebből lesz a tejfel. Ilyesmit kapsz a boltban is, csak abban lehet egy kis keményítő, növényiolaj, ez-az, de akkor fínomföl a neve.

Ez az összefüggés: a tejfel=savanyított tejszín.


Tudod a másik felével mi lett? A tejjel? Felét megitta a kisbaba. A többit megsavanyítottuk. Így lett aludttejünk. Azt langyos tűzhejen összefuttatuk, majd kicsöpögtetttük - így lett túrónk és savónk. A savóval kelt tésztát dagasztottunk, és a malacka is ivott belőle. A túrót megettük cukorral - vagy tovább préseltük, zöldfűszereztük, és krémsajtot kaptunk.

Szóval a tejszín, és atejföl teheni eredetű. De hogy te mit láttál, azt nem tudhatjuk.

2012. márc. 2. 06:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:

Tejföl tejszínhab száméra.= Tejfölből habot???


Hallottatok már ilyenről? = Hallottatok már ilyet?(vagy erről?)


Külföldön láttam ilyet, de nem tudom pontosan mi az.


Habtejszin, amit tortára is használhatok.

(állati eredetű) Olyan, mint a tejföl.

Mi lehet ez?

Nem igazán vagyok jártas a tejszínhab, meg habtejszín téren.

Jo lesz tejszinhabnak???



Na, kedves, Most megértettem, mit akarsz. A tejszín (eredetileg) sűrűbb, mint a tejföl. Kb. a mascarpone az igazi tejszín. Míg gyerek voltam, a tejcsarnokban fillérekért árulták, nagyon jó, kemény tejszínhabot lehet verni belőle. Nagyon finom. Az az igazi tejszín. Örülök, hogy találtál! Írd meg a nevét, és lelőhelyét!

Az a szr, ami a kis dobozban van, és habot verünk belőle(ami összeesik) az valami hígított tejszíntartalmú lötty. Azért nem marad meg. Megtaláltad azz eltűnt tejszínt!!

Adj elérési utat!!

2012. márc. 2. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:

Nem tudom, milyen nyelvterületen láttad, de valószinü, hogy NYELVI félreértés van. Jó lenne, ha megirnád, hogy HOL külföldön láttál ilyet.

Németül a Sahne az a tejszin/tejföl közös neve, a Schlagsahne a tejszin (felverni), a saure Sahne a tejföl (a magyar értelemben). Ebböl az következik, hogy a Schlagsahne NEM tejföl tortára, hanem tejszin.


Gondolom, másik nyelveken is lehet hasonló magyarázat rá.

2012. márc. 2. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:

Smântână pentru frisca


[link]


Ez lenne az.

Köszönöm az eddigieket.

2012. márc. 2. 10:10
 8/13 anonim ***** válasza:
Ez egyértelmüen habtejszin, NEM tejföl.
2012. márc. 2. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

smântână = tejszin

smântână smântână = habtejszin

2012. márc. 2. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

Bocs a második sor helyesen:


smântână frișcă = habtejszin

2012. márc. 2. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!