Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen fűszerkeveréket használ...

Milyen fűszerkeveréket használnak a csirkesütő grillautók?

Figyelt kérdés
Állítólag titkos a recept, de annyira jó lenne, ha legalább egy kicsit hasonlítana az otthon elkészített grill csirke íze a grillautóból vásároltra.
2012. márc. 6. 11:31
 1/9 anonim ***** válasza:

Egy autó ami csirkét süt és ért a fűszerkeverékekhez? hmmm... :-)

Vicc volt. nem tudtam kihagyni.

Szerintem nincs a keverékben semmi extra, egy kis pirospaprika, bors, esetleg fokhagymapor, bazsalikom, vagy más zöld fűszernövény. Szerintem a titka inkább a sütési módszer.

2012. márc. 6. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:

:D Hülyén fogalmaztam sry. Igen a sütés a lényeg, de tudom, hogy a fűszeren is sok múlik. Éppen ezért titkolják annyira.

de nekem KELL a recept;)

2012. márc. 6. 13:08
 3/9 anonim ***** válasza:
A normál füszerkhez sok izfokozót kevernek. Ez ugyan nem titkos recept, csak nem hirdetik, mert az izfokozók elég károsak, éppen ezért nem értelmes utánozni.
2012. márc. 6. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Igazad van nagyon károsak. De ha tudjuk miért használunk leveskockát, vegetát stb.? Persze nem mindenki, de én el se tudnám képzelni, hogy pl. egy zöldség levest kocka nélkül készítsek el. Milyen más módszer létezik? Bio vegeta csak zöldség, alapot nem ad a levesnek. Nyissak újjabb kérdést?:)
2012. márc. 6. 13:32
 5/9 anonim ***** válasza:
Első voltam. a Harmadiknak igaza van. Én nagyon kiérzem a keverékeken, hogy van benne valami nem odavaló. Általában megnézem az üvegen, vagy a zacskón, hogy milyen fűszerekből áll egy sült csirke, vagy sertés fűszer keverék és kihagyva az adalékanyagokat, magam keverem ki a csak természetes szárított fűszereimből. Szerintem a grillkocsisoknak is valami csábító ízfokozó a titkuk, éppen ezért tűnik olyan ellenállhatatlannak. Ha magad keversz ki valamit és hagyod állni egy napot hűtőben, hidd el, abban sem fogsz csalódni.
2012. márc. 6. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A harmadik vagyok: Ezt irod: "De ha tudjuk miért használunk leveskockát, vegetát stb.?"


Én sosem használom egyiket sem, egyszerüen kevesebb vizet és több zöldséget használok, még egyszer sem volt olyan, hogy nem elég izes az étel, amit fözök, söt többször mondták vendégek, hogy jobb nálam az élet, mint sok étteremben.


Az egészet akkor kezdtem el, amikor a vejem állanóan fejgörcsöket kapott, annyira, hogy sokszor kórazban között ki és senki sem tudta, hogy mitöl. Aztán valaki adott egy tippet, hogy esetleg az izfokozóktól lehet, attól kezdve nem hasnáltam semmit sem én, esm a lányomék, és azóta gyakorlatilag megszünt a betegsége.

2012. márc. 6. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Még egy ötlet, a zöldségekböl készült ételeket nem fözd, hanem elöször kicsit piritsd meg (de ne égesd meg) nagyon kevés olajon vagy más zsiradékon - attól megkapja azt az izt, amit hiányolsz, meg használj friss füszereket nem füszerkeverékeket, mert azok is nagyrészt izfokozókból állnak.
2012. márc. 6. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

Kedves 3.! Nagyon köszönöm, de egyszerűen nem tudom még mindig elképzelni mitől lesz ízes a leves. Félre ne érts tényleg érdekel, mert már úgy érzem vegeta függő vagyok.. (Amikor még voltak jó kínai éttermek, eljártunk és nekem is mindig előjött a fejfájás, mert ott tényleg marha sok nátrium-glutamátot használnak.)


Azért is érdekel, mert híve vagyok az egészséges étkezésnek, de amikor leemelem a leveskockát a konyhapolcról nagyot sóhajtva beletettem eddig minden levesbe, de örülök, hogy el tudom így akkor hagyni.

Csak egy kérdés: egy hagyományos borsólevesnél. Megpárolom/pirítom pici olajon a borsót, répát, fehér répát, rántás tönkölylisztből majd felöntöm vízzel, só és kész?

2012. márc. 6. 22:51
 9/9 anonim ***** válasza:

Én soha nem teszek bele rántást, mert az szerintem eltompitja az ételek izét.

A borsó- (és egyéb zöldség) leveseknél kevés olajon vagy vajon (a zöldségtöl függöen) az összes összevágott zöldséget pici sóval elkezdem piritani, amikor erösen sistereg, akkor lecsavarom kis lángra, és néha megkevergetve párolom, amig megpuhul. Füszereket is adok hozzá,(közvelenül azelött, mielött letakarom), ami illik az adott zöldséghez és nekünk izlik.

Ha lisztet akarsz beletenni süritésként, akkora megpuhult zöldségekre szórj picit, keverd össze és utána öntsd fel kevés folyadékkal - ne legyen túl hig a leves. A legtöbb zöldség ize sokkal intenzivebb lesz, ha 1 liter leveshez 1 teáskanál cukorot teszel, az ugyanis kiemeli azokat.

2012. márc. 7. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!