Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mitől lessz sűrű a acsirke...

Mitől lessz sűrű a acsirke pörkölt? Miért nem tünik el a hagyma a szaftjából?

Figyelt kérdés
Néha sűrű ,és eltünik a hagyma is.De nem tudom hogy mitül,van mikor vizesre sikerül..
2012. márc. 6. 14:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A főzős műsorokban lehet látni, hogy sok hagymát dinsztelnek, megszórják pirospaprikával, esetleg adnak hozzá paprikát, paradicsomot apróra vágva. Ezt összefőzik, amikor elfőtte a levét, akkor felöntik ismét egy kicsivel, majd megint elfőzik róla. Ezt 3-4 szer is meg lehet csinálni, így olyan az alap, mintha szósz lenne (persze nem annyira egynemű). És ebbe az alapba rakják aztán a csirkét, amit kevés vízzel főznek.

Így lényegesen sűrűbb lesz a szaft. Én mondjuk csak csirkénél csinálom így, mert én is azt tapasztaltam, hogy ott hígabb marad a lé.

2012. márc. 6. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 evamari válasza:

Vizesre sikerül , ha sok vizet öntesz hozzá . Ki kell tapasztalni a hagyma és a hús arányát , kevés hagymától nem fog besűrűsödni .A hagymához még adhatsz paradicsomot , mondjuk egy felet , mert az meg savanyít . Apríthatsz hozzá zöldpaprikát is . Ezek mind össze és szét főnek , sűrítenek ,

vízzel óvatosan , inkább többször tölts utána , hogy ne égjen le .

2012. márc. 6. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Csak akkor lesz jó a pörkölt,ha combból,szárnyakból far-hátból főzöd. Csirkemellből nem.

Nem kell sok hagyma hozzá,ez csak most divat.

Egy fej hagymát zsíron (nem olajon,mert abból nem lesz jó szaft)addig kell kevergetve dinsztelni,amíg üveges lesz. Ekkor ráteszed a combokat és addig kevered,amíg a hús kifehéredik. Ekkor rászórod a pirospaprikát,és alá öntesz egy kevés vizet. Sót,borsot teszel bele,és lassan főzöd. Ha kell,akkor pótolod a vizet alatta.

2012. márc. 6. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Ahogy az első válaszoló írja. Én is így csinálom.
2012. márc. 6. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Akkor lesz sűrű, ha szétfőzöd a hagymát, ugyanis az sűríti be. Szóval addig kell főzni, amíg a hagyma szétfő.
2012. márc. 6. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 doboszoli ***** válasza:
100%

A szalmasárgára sütött hagymát pár evőkanál vízzel főzd vissza,(értsd: újra süsd zsírjára), ekkor a szaft állaga is javul és a hagyma is "eltűnik", sőt nem bántja az egyszálbélűek kényes gyomrát.

A másik "titok" valóban a csontos hús, és a rövid lében való

párolás, ami macerás ugyan, mert sokat kell kevergetni, de az aranyló, sűrű szaft kárpótol a munkáért.

2012. márc. 7. 05:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
nekem ha épp nem lesz elég szaftos, akkor hintek bele egy fél evőkanál lisztet :) szépen összeforralom és szép szaftos lesz :)
2012. márc. 8. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 doboszoli ***** válasza:
Ez a staubolás. Megoldás ugyan, de betartva a szabályokat, szükségtelen a pörköltnél.
2012. márc. 8. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!