Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A gulyáslevesem mindig habos...

A gulyáslevesem mindig habos lesz és mikor kész akkor elég híg a leve, mit rontok el?

Figyelt kérdés
Hagyományos receptet használok de valahogy mostanában a piritott hagyma feljön a tetejére és körbeveszi olyan hab szerüség, mint a húslevest, csak sőtétebb...mit nem csinálok jól?
2012. ápr. 3. 07:04
 1/4 anonim ***** válasza:

A hagymát nem dinszteled meg eléggé,hamar felöntöd vízzel,azért nem fő meg és jön föl a leves tetejére. Azért habos,mert nem lassú tűzön főződ,hanem forralva.

Híg pedig több okból lehet: nem megfelelő a hús,sok vizet öntesz rá.

Jó gulyást csak marhalábszárból vagy sertéslapockából lehet főzni.

A hagymát megdinsztelem,ráteszem a kockára vágott húst,átpirítom rajta,ha elfőtte a levét,ráteszem a pirospaprikát és felöntöm vízzel. Sót,borsot,köménymagot teszek bele. Ha marhahús,akkor kevés gyömbért is adok hozzá, és lassú tűzön főzőm,amíg a hús majdnem puha. Akkor teszem bele a zöldségeket és a krumplit. Ha ezek is mind megfőttek,akkor főzöm bele a csipetkét. Tejfölt mindenki a tányérjában teszi bele.

Legalább 2 -3 órahossza,mire kész a gulyás.

2012. ápr. 3. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 Salx Narval ***** válasza:
Szerintem is ott követed el a hibát, hogy nem pirítod meg rendesen sem a hagymát, sem a húst.Pörk csak akkor képződik, ha hirtelen a forró zsiradékra teszed a hús,és legalább egyszer zsírjára kell sütni, majd közepes lángon kevés vízzel puhára párolni,felengedni ráérsz a végén.
2012. ápr. 3. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

... és az előbbieken túl...

először csak rövid lében főzd a husit, mintha pörköltet akarnál főzni. Amikor már a husi félfövésben van, a többi hozzávalót is bele akarod rakni, akkor engedd a levét kicsit hígabbra, várd meg amíg ismét felforr, és mehet bele a zöldség, stb. Ez esetben a hagyma és a husi is sűrít a levén.

2012. ápr. 3. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 doboszoli ***** válasza:
A sült hagymát pár evőkanál vízben főzd vissza, és lassan főzd a gulyást!
2012. ápr. 3. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!