Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell pizzatésztát csináln...

Hogy kell pizzatésztát csinálni tojás nélkül, hogy lágy maradjon a tésztája?

Figyelt kérdés
És milyen ízesítőt lehetne beletenni, hogy ne legyen olyan "vízízű"? Kérlek írjátok le, miből mennyi kell, szóval a pontos metódust :)

2012. ápr. 28. 19:12
 1/8 anonim ***** válasza:
A pizzatésztába nem kell tojás. Liszt, viz, só, élesztő, és egy pici cukor. Ha teszel egy-két evőkanál olajat a tésztába, akkor finomabb lesz. Szerintem ha elég sós, akkor nem lesz vizizű, elég a feltétbe fűszert rakni.
2012. ápr. 28. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) És tudsz receptet ajánlani? Eléggé kezdő vagyok még... Nem tudom hogy kell csinálni tésztát :(
2012. ápr. 28. 20:07
 3/8 anonim ***** válasza:

40 dkg liszt, egy kávéskanál só, egy csipet cukor, 5 dkg élesztő, két evőkanál olaj. Annyi vizzel kell összedolgozni, hogy egy lágy tésztát kapj, amit kézzel szét tudsz huzni, és elteriteni egy tepsiben. Erre kell rakni a különböző feltéteket. Paradicsomszósz (vagy konzerv hámozott paradicsomot), és amit akarsz. Én bazsalikomot szoktam belerakni, de ez kimaradhat, vagy tehetsz más fűszert hozzá.

Én nagyon szeretem paradicsom helyett fokhagymás tejföllel megkenni.

2012. ápr. 28. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Vastag tészta


50 dkg liszt

1,5 dkg friss élesztő

2 ek. méz

2-3 tk. só

3-4 ek. olívaolaj

3 dl langyos víz (ha szükséges, akkor még kb. fél dl mehet hozzá)


z élesztőt futtassuk fel a langyos vízben.

A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá a felfutott élesztőt, az olajat, adjuk hozzá a sót és a mézet, majd kb. 10 perc alatt dagasszuk ruganyos tésztává, ami a kezünktől elválik. Takarjuk le és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.

Dagasszuk át újra, majd hagyjuk ismét a duplájára kelni.

Ezután gyúrjuk át, osszuk ketté a tésztát, majd nyújtsuk ki őket kb. 5 mm vastagságúra.

Mehet rá a feltét és toljuk 220°-ra előmelegített sütőbe 10-15 percre.

2012. ápr. 28. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is pont úgy szoktam készíteni, mint a 3. hozzászóló, csak én több olajat öntök bele. De ezt nem érdemes méregetni. Önts egy adag lisztet a tálkába, közepébe mélyedésbe langyos víz, egy két csipet cukrot, fél élesztőt. Miután felfutott összegyúrod sóval, olajjal, és vízzel. Majd keleszted. Hamar rá lehet érezni, és tényleg nem kell méregetni.

Én volt, hogy tettem bele kis oregánót (szárítottat) a tésztába. Lehet variálni :D


Ugyanebből a tésztával, ha teszel bele jó sok kakukkfüvet, és nagyon vékony rudakat sodorsz, majd sütőpapíron pirosra sütöd, akkor szuper kis grissiniket kapsz, amit se perc alatt el fogtok ropogtatni, mert olyan fincsi. (csak legyen elég sós a tészta)Mondjuk kicsit babrás a nagyon vékonykára nyújtás, de érdemes kipróbálni :D

2012. ápr. 29. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Ja, és az 5. vagyok ismét.

A pizzatésztát olajozott tepsibe tedd bele!

Feltétnek bőven kend meg ketchuppal, és mehet rá bármi, ami otthon van.

Mi legjobban úgy szeretjük, hogy vékonyra szeletelt hagyma, kukorica, kockázott bacon, sajt (ha már extra pizzát szeretnénk, és épp van otthon, akkor megy rá még kolbászkarika is néhány, vörösbab (konzerv), vagy gomba (előtte meg kell dinsztelni, hogy ne a pizzát áztassa el a kifolyt lével), vagy esetleg füstölt sajt darabkák is ide oda, vékonyra szeletelve.


De ha előveszed egy pizzéria szórólapját, vagy megnézed a neten, biztos találsz jó ötleteket, ízlésednek megfelelően.

2012. ápr. 29. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a hasznos tippeket!! Tegnap csináltam a hozzászólások alapján pizzát, és nagyon finom lett, pedig sohasem szokott sikerülni ^^ Padlizsánt, szójaszalámit és sajtot tettem rá :)
2012. ápr. 29. 15:10
 8/8 anonim ***** válasza:

Kevés tejet is lehet bele tenni, de akkor kevesebb vízzel.

Egy jó ötlet: a pizza szélét rendszerint otthagyják az emberek. Ha beízesíted a tésztát, akkor azt is szívesen megeszik. Pl. fokhagymával, oregánóval.

2012. ápr. 29. 23:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!