Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Későn vettem ki a húst a...

Későn vettem ki a húst a mélyhűtőböl. Mikróhullámú sütőn (olvasztó program) kívül van valami praktika, hogy gyorsan felolvadjon?

Figyelt kérdés
2008. ápr. 27. 12:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Beteszed zacskóba a husit és egy forróvizes tábla teszed. Amikor kezd hülni a víz, akkor kicseréled forróra. De ez nem olyan gyors, mint a mikró.
2008. ápr. 27. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

a mikró az könnyen lehet, hogy a felületet, illetve a vékonyabb részeket megfőzi.

Én is a forróvizes áztatást javaslom.

2008. ápr. 27. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2008. ápr. 27. 15:57
 4/7 anonim ***** válasza:
85%
jól sózd be.a só olvasztja a jeget a legjobban.mikor már majdnem jó,tedd hideg vízbe!!az lemossa a sót!
2008. ápr. 27. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

ezt a sós trükköt én próbálnám ki.

Abban sem vagyok biztos, hogy nem lesz utána baromi sós a hús, de nem is ez a fő baj.

Az igaz, hogy a só olvasztja a jeget. De az olvadás maga endoterm folyamat. Azért állnadó az olvadó jég hőmérséklete, mert azt a hőt, amit magába szed a környezetéből, azt arra fordítja, hogy jégből víz legyen. Ha te jégre sót öntesz, akkor az ugyan megolvad, de hidegebb is lesz, mint az eredeti jég. Merthogy magától vonja el a hőt.


Így kell italt gyorsan hűteni. Vödörbe jég, meg az üveg, meg zacskó só. A jég megolvad és közben vonja el a hőt az üvegtől. Biztos módszer.


Szóval szerintem ezt a sóval leborítós módszert inkább hanyagoljad.

2008. ápr. 28. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
100%
Igy igaz a jég só téma csak halmazállapotot vált de nem lesz melegebb Rault törv.
2008. máj. 5. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
85%

Nem tudom, hasznos lesz-e , de én kifejezetten félig-kétharmadig fagyosan szoktam felvágni a húsokat

(szeletelve, vagy csíkokra), mert ilyenkor egyszerűen könnyebb vele bánni és szebb, egységesebb lesz a végeredmény!Ha így, fagyosan vágod fel, utána azonnal készítheted fel sütni, főzni, nem kell várni, míg olvadozik! Csak egy jó éles kés kell hozzá!

2008. jún. 3. 00:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!