Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen levest főzzek egy nagy...

Milyen levest főzzek egy nagy darab húsos sertés csontból?

Figyelt kérdés
A lényeg,hogy húsleves már ne legyen, mert az volt a napokban, sőt még zöldségleves is ma. De akkor mi legyen belőlle, mégis..? :/
2012. aug. 23. 10:38
 1/9 A kérdező kommentje:
Holnapra gondoltam egyébként főzni belőle valamit..
2012. aug. 23. 10:39
 2/9 anonim válasza:
Karalábé levest. A csontot tedd fel vízbe, vágj hozzá kockára vágott karalábét és delikátot, addig főzd míg a karalábé el nem kezd puhulni, akkor tegyél bele rizset, főzd tovább amíg meg nem fő a karalábé közbe kavard meg gyakran, adj hozzá apróra vágott petrezselyemzöldet ha kész önts hozzá tejet. petrezselyem zöld helyett rakhatsz tárkonyt is csak azt előbb add hozzá amikor a rizset beleöntöd.
2012. aug. 23. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
jaj, ez nagyon jó ötlet csaka kisfiam nem fogja megenni. :( nem szereti a karalábé ízét sem. :/
2012. aug. 23. 10:55
 4/9 A kérdező kommentje:
pedig nem válogatós.
2012. aug. 23. 10:55
 5/9 anonim ***** válasza:
Tarkabab levest (azt a barna-fekete) főzöl vele, egy kicsit megbolondítja az ízét, utána a rajta levő főtt husit lefaragod és visszarakod a berántott levesbe, vagy esetleg valami paradicsom-szósszal második fogásként asztalra teszed.
2012. aug. 23. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
na a bableves az jó ötlet! belefőzhetek a hús mellé egy füstölt körmöt is esetleg?
2012. aug. 23. 10:57
 7/9 anonim ***** válasza:

Nagyon! Sokan főzik már eleve valami füstölt csonttal, füstölt körömmel, vagy éppen egy darab füstölt kolbásszal a bablevest. Hogy most mellette lesz egy darab húsos csont is, ami nincs megfüstölve, külön jó.

Ez esetben ezt a főtt húsos csontot biztosan úgy csinánám, ha megfőtt, kiszedném úgy ahogy van, egy kicsit megpörgetném sóval, megkenném egy kis zúzott fokhagymával, megszórnám törtpaprikával, és úgy tenném asztalra hideg-vacsoraként.

2012. aug. 23. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
jó ötlet nagyon. mondjuk arra gondoltam hogy a füstölt köröm megadja az ízét mégjobban a bablevesnek. a husos csontbol meg a kisfiam is tudni a leveshez. Ő szereti a húst, de azért a körmöt nem fogja megenni mert bőrös. 5 éves még csak.:)Köszönöm a segitséget !:)
2012. aug. 23. 11:08
 9/9 anonim ***** válasza:

még egy ötlet. ha megfőzöd a húsoscsontot és akörmöt, a csontról leszeded a húst, a körmöt kicsontozod, amennyire lehet.

egy hagymás,paprrikás alapot készítesz, abban megpárolsz egy kis sárgarápát, zöldséget,teszel hozzá zöldbabot és puhára párolod. leszórod egy-két kanál liszttel, egy kis pirospaprikával, majd felöntöt a húslével apránként, a lisztet elkevergetve.egy kis levestésztát is főzhetsz bele.

beleteszed a húsokat is, és az asztalnál tejfölt is kínálsz mellé.

így egy jó palócos, gazdag levesed lesz, kisgyereknek és felnőttnek is finom, laktató.

2012. aug. 23. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!