Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » GYORS! Hogyan csináljak...

GYORS! Hogyan csináljak tejszínhabot?

Figyelt kérdés
nincs csak tej tejföl és tojás :) tojásból lehet ugye? receptet kérlek :))

2012. szept. 10. 16:52
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

"Tejszínhabot felfőzött tej, lehűtött föléből is verhetünk, nemcsak tejszínből. Ha ez mégsem tetszene, akkor készíthetjük tojásfehérjéből is, ha azt előtte legalább egy óráig hűtjük."


Google segítségével nagyjából 10 mp leforgása alatt megtaláltam, rövidebb időbe telt, mint amíg te legépelted a kérdést. Ráadásul több oldalt is lehet találni, ahol tippeket írnak, egyéb elkészítési módokat.

2012. szept. 10. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
kerestem google-on de csak tejszíneset találtam -.- azért köszi
2012. szept. 10. 17:04
 3/9 A kérdező kommentje:
de amúgy még mindig nem tudom hány tojás mennyi cukor stb...
2012. szept. 10. 17:05
 4/9 anonim ***** válasza:
57%
Baromi ügyes vagy, ha tojásból tejszinhabot csinálsz. A tojásfehérjéből tudsz verni habot, de abból tejszinhab soha az életben nem lesz.
2012. szept. 10. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
69%

[link]


remélem segit,igaz én még nem próbáltam.

2012. szept. 10. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
43%
Ha nem vagy elég ügyes,ez a szirupos hab nem lesz jó. A szirup nagyon könnyen folyóssá teszi a tojáshabot,és dobhatod ki.
2012. szept. 10. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

igen-igen ez az köszönöm az értelmes hozzászólást :))

megy a zöld :)

2012. szept. 10. 17:30
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy én vagyok csak ilyen értetlen, de szerintem tejszínhabot nem lehet tojásfehérjéből csinálni.... a tojásfehérjehab - bármivel is felverve, mint pl. cukorszirup.... - az nem tejszínhab, de még csak nem is hamis tejszínhab. Hamis tejszínhab a tejszínhabpor és tej keverékéből felvert hab. "hamis" tejszínhab a növényi eredetű tejszínből felvert hab - más néven cukrászhab. A tejszínhab pedig az állati eredetű tejszínből készült hab, amit vagy a boltban veszünk meg, vagy jó minőségű házi tejet lábasba kiöntünk, egy éjszakára hűtőbe tesszük, és másnap evőkanál segítségével le lehet szedni a tetejéről azt a réteget, ami a tej színe=tejszín - és ebből már lehet is habot verni. Pl. aki naponta vesz kb. 2 liter házitejet , akkor az 3-4 nap múlva igen szép mennyiségű tejszínt tud magáénak, amiből már jó adag tejszínhabot lehet felverni. Továb nem tanácsos gyűjteni, mert akkor abból már tejföl lesz - azért mert megsavanyodik. Azért savanyodik meg, mert "kezeletle", azaz nincs forralva. De ha felforraljuk, akkor meg nem lesz belőle tejszín. Egy a lényeg: tojásból nem lesz tejszín., Tojásfehérjéből tojásfehérjehab lesz, ami ugyan jó, meg ízesíthető is, de nem tejszínhab.
2012. szept. 11. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
igen igazad van :) de mivel ez a szempont lényegtelen volt mivel díszítéshez kellett tökéletesen megfelelt:) és cukorral még jó is az íze
2012. szept. 11. 20:55

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!