Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan készítitek el a tejszín...

Hogyan készítitek el a tejszínhabot?

Figyelt kérdés
Lidl-ből vásárolt tejszínből szeretnék tejszínhabot készíteni. Kézi robotgéppel próbáltam már, de a végén vaj lett belőle. Mit rontottam el? Köszi!
2012. ápr. 20. 10:03
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
Túl sokáig verted. Lassan kezdd el keverni, majd egy pici porcukrot tegyél bele és esetleg egy kis habfixálót. Majd kapcsolj magasabb fokozatra, de figyelj nagyon, mert tényleg könnyen "túl lehet verni".
2012. ápr. 20. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Gondoltam, hogy ez lehetett a gond. De honnan látszik, hogy már nem kell tovább verni? Mert nekem az egyik percben még teljesen híg volt, magasabb fokozatra kapcsoltam, és egyszer csak teljesen besűrűsödött, és elvált, lett a vaj, és valami lötty.
2012. ápr. 20. 10:23
 3/8 anonim ***** válasza:
Habszifonban 1 perc. :)
2012. ápr. 20. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Ne kapcsold gyorsabbra a gépet
2012. ápr. 20. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Állati eredetű tejszínt könnyen "túl lehet verni", ami abból áll, hogy vagy sokáig vered, vagy túl gyors fokozaton vered, és együtt a kettő. Mi itthon erre ezt A SZLOGENT MONDJUK ERRE:még nem jó...., még nem jó....... már nem jó. Szóval könnyen így lehet vele járni. Felverés előtt a tejszínt tarts jól behűtve a hűtőben, esetle fél órára még a fagyasztóba is teheted (de ne tovább, mert megfagy!), és aztán verd fel..., sőt, még a tálat, amiben felvered, azt is behűtheted, hogy jobb legyen az eredmény. Az állati eredetű tejszínt egyébként nem lehet olyan keményre felverni, mint a növényi eredetűt. De ezen úgy tudnál segíteni, hogy a félig felvert tejszíhabba teszel porcukrot is (ízlés szerint), és teszel bele egy kevés Dr. Oetker instant zseléfixet is. Ezt csak rászórod a hab tetejére(de ne egy helyre) - és máris vered tovább, nem túl erős fokozaton még néhány percig. Azt nem lehet így megmondani, hogy meddig, mert általában elront az ember 1-2 adagot, mire "ráérez", hogy mikor jó. Jó próbálkozást!
2012. ápr. 20. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat! Sikerült!
2012. ápr. 23. 18:18
 7/8 anonim ***** válasza:

utolsó.....

Örülök, hogy sikerült!

2012. ápr. 23. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
Tejszín+hab-->tejszínhab
2012. máj. 11. 23:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!