Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Most fagyasztottam életembe...

Most fagyasztottam életembe először :D Jó így, ennyi az egész?

Figyelt kérdés

Szóval vettem 1 kiló hekkfilét,hogy ma rántott halat csinálok..Azzal nem számoltam hogy 14 db nagy szelet lesz benne ami kettőnknek rengeteg 2 napra.. Ezért azt csináltam hogy bepaníroztam,és 7-et beraktam frissentartó dobozba és beraktam a mélyhűtőbe,többit meg persze csak annyit sütöttem ki amennyit megeszünk,holnap a maradékot frissen sütöm.

Szóval ha meg akarom csinálni majd tegyük fel pár hét múlva akkor az finom lesz ugyanúgy? Mert tudom lehet kapni boltba fagyasztott panírozott halat,de gondolom az más eljárással. A házi is ugyanolyan finom lesz így ha fagyasztott paníros? És ha meg akarom csinálni ki kell olvasztani,vagy úgy fagyottan mehet rögtön az olajba?

Nem szoktam elrakni dolgokat így,azért új ez nekem..:)



2012. szept. 12. 15:27
 1/9 anonim ***** válasza:
hátőő... előbb elő kellett volna sütni, legalábbis én mindig így csinálom ha rántotthúst akarok fagyasztani. nem tudom jó lesz-e, de ha nem, akkor ez volt a baj. Elősütés: halvány sárgára megsütöm, kihűtöm kicsit, lefagyasztom, és utána tényleg olyan mint a friss. Nem tudom pl a nyers tojás hogy reagál a fagyasztásra - kiolvasztásra...
2012. szept. 12. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:

ajjaj:(

És ha nem lesz jó,miben nyilvánul meg?:/

2012. szept. 12. 15:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem kell elősütni. De ha bepaníroztad, akkor úgy kellett volna a fagyóba rakni,hogy a szeletek ne érjenek egymáshoz. Pl. egy fóliával letakart tálcán, egymás mellett. Így majd panírozhatod újra.
2012. szept. 12. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
én csirkemellet fagyasztottam le egyszer, nem lett jó, olyan vizes elázott lett a panír.
2012. szept. 12. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
nahh még nem fagytak össze,becsomagoltam mindegyik szeletet egyesével alufóliával és úgy raktam vissza. Így már jó lesz,nem kell újrapanírozni?
2012. szept. 12. 16:02
 6/9 anonim válasza:
Én úgy szoktam csinálni, hogy tálcára rakom, és úgy hagyom megfagyni, és utána zacskóba/dobozba rakom.. és ha kiveszed, nem kell kiolvasztani, hanem egyből belerakhatod az olajba/zsírba, és megsütheted.
2012. szept. 12. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Én is úgy csinálom, ahogy a 6-os írja.

Nemcsak a husikkal, panírozott csillagtök, cukkini, egyebeket is így. Ha kivetted, fagyottan rakod a felmelegített olajba (zsírba) beborítod födővel. Fincsi lesz.

2012. szept. 12. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

pici a mélyhűtőm,nem férne bele sajna:))

de most így jó lesz hogy bealufóliáztam?:))

2012. szept. 12. 21:23
 9/9 anonim válasza:
Úgy nem próbáltam még, lehet, hogy egy kicsit hozzá fog fagyni, de nagy bajt csak nem csinál.:)
2012. szept. 13. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!