Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tudok diót pucolni...

Hogyan tudok diót pucolni gyorsan és egyszerűen úgy, hogy a belseje viszonylag egybe maradjon, ne törjön darabokra?

Figyelt kérdés
A kérdés adott, várnám ezzel kapcsolatban a praktikákat, ötleteket. Eddigi években mindig a kalapáccsal törtem, de így sokszor "egybetört" a külseje és a belseje és szedhettem kifele belőle a héját.. Nincs esetleg valami praktika erre? Előre is köszönöm, üdv

#praktika #pucolás #dió #belezés #diópucolás #dióbelezés
2012. szept. 29. 15:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Erős pengéjű késsel szétfeszíteni.
2012. szept. 29. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
És azután? Lesz két fél dióm, amiből nem tudom simán kivenni a két fél belet...
2012. szept. 29. 16:22
 3/4 anonim ***** válasza:
Létezik ilyen fogószerű diótörő.(állítható a szélessége, amibe befogjuk a diót) azzal összeroppantod, és máris lehet kibelezni.évek óta ezzel roppantjuk össze azt a kevés saját diónkat:)
2012. szept. 29. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha óvatosan, "érzéssel" csinálod, akkor csak a héja fog kettétörtni, a belseje egyben marad, arról kell akkor csak lefejtened a külső héját, és a 4 gerezd "lényeg" egyben marad. Persze ehhez gyakorlat és idő kell.
2012. szept. 30. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!