Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Meddig kelkl a frissen töltött...

Meddig kelkl a frissen töltött kolbászt füstölni? 3-5 napot irnak, de azt én soknak tartom.

Figyelt kérdés
2012. nov. 12. 08:10
1 2
 1/13 anonim válasza:
84%
Mi egy hétig szoktuk, és isteni finom. Ettől nem lesz füstösebb, csak tartósabb.
2012. nov. 12. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:

3-5 napot írnak, ha előtte a megfelelő szárítás-levegőztetés folyamatán átment a frissen töltött kolbász.

(Valamikor édesapám csinálta, persze nem figyeltem oda, hogy mit mennyi ideig tarott a füstön, az biztos, hogy nem 1-2 napig)

Most beleolvastam a Wiki-oldalba, (legörgetve a füstölésig), ott azt írja, hogy van külön lassú-füstölési eljárás, és a gyors-füstölés, de mindkettő előtt egy bizonyos ideig a kolbászt levegőztetni (szárítani) kell.


Inkább keress olyan "szakembert", aki ezt gyakorlatból ismeri, mert még az sem mindegy, milyen fát, fűrészport rak a tűzre ahhoz, hogy a húsáru ízét ne károsítsa.

2012. nov. 12. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Apáék is 1 hétig szokták füstölni, úh,de imádom frissen füstölve:)
2012. nov. 12. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
Nálunk minden húsföstölő mesterhez a hetedik napon lehet érte menni.
2012. nov. 12. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi is a kifagyott kolbászt legalább egy hétig füstöltük lassú füstön.

A sonkákat pedig 2 hétig is.

2012. nov. 12. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 bumbi02 ***** válasza:
100%
Szintén egy hétig szoktuk füstölni:) Nem lesz tőle baja.. sőt(:
2012. nov. 12. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 mustafa33 ***** válasza:
73%

Atyaisten egy hét? Mit csináltok kátrány kolbászt?

Egy napig hidegen szárítani, két nap füst (de naponta csak kb. 6 órát égetni, a többi csak a hideg füstös füstölőben), még két napig hagyni a füstölőben szikakadni.

És csak gyertyánfával vagy bükfával (fűrészporral). A puhafák büdösek. A fenyő kormos.

2012. nov. 14. 02:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 francoskulcs válasza:

Egy hét? Úrr isten! :D

4-5 óra hossza füstölő helyiségben.

Minden évben füstölünk!

De az is lényeges hogy milyen anyaggal füstölsz.

És mekkora lángot adsz neki.

2012. nov. 17. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Kolbászt egy hét száradás után mi is egy hétig füstöljük. Nem lesz tőle semmi baja.
2012. nov. 17. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 mustafa33 ***** válasza:
A kolbásznak nem lesz baja, csak neked. A kátrány a benzpirén vastagbél rákot okoz.
2012. nov. 18. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!