Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A konyha felrobbantása nélküli...

A konyha felrobbantása nélküli karamellástej készítése lehetséges?

Figyelt kérdés
Egy recept szerint csak fel kell pirítani a cukrot és mehet rá a tej. Aha! Neki is kezdtem, de a tej beleöntésénél egy hatalmas lyuk keletkezett a fazék alján, mint ha egy gránát lyukasztotta volna ki, kinyilt az alja mint a tubarózsa!

2012. nov. 17. 18:46
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Alacsony lángnál kell beleönteni a tejet és kevergetni, kevergetni. Egy idő múlva felolvad a karamell.
2012. nov. 17. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
hát akkor sz*r a fazekad. De tényleg úgy kell, megolvasztani a cukrot, azaz karamellizálni és rá a tej.
2012. nov. 17. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
aranyos a kérdés:) ha felforralod a tejet és utána öntöd a karamellizált cukorra, akkor sokkal rövidebb idő alatt kész lesz és tuti hogy fel sem fog robbanni:)
2012. nov. 17. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
63%
Én először egy kevés forró vizet öntök a megkaramelizálódott cukorra, aztán a tejet.
2012. nov. 17. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
59%
Vegyél tejkaramellát, csináld abból. Egyszer volt itthon egy csomó, beledobtam párat egy fazékba, ráöntöttem egy kevés tejet, és így melegítettem szépen amíg fel nem olvadt. Aztán már csak ízlés szerint kell hozzáönteni tejet, amilyen intenzív ízt szeretnél :) Elég tróger megoldás, de szerintem ez egyszerűbb.
2012. nov. 17. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

éppen most csináltam:

Cukrot olvasztasz egy tálban, de nem égeted oda, csak épp hogy elolvadjon.

Öntesz rá egy kis vizet, de vigyázz nagyon sistereg.

Elolvad a vízben a cukor és jöhet rá a tej.

2012. nov. 17. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Itt a lábasod volt a hiba, nem a technika. Vastag aljú, strapabíró lábast használj, mert tényleg iszonyú forró tud lenni a cukor. Ha előbb külön megmelegíted a tejet, kevésbé habzik fel. (Én le szoktam venni a tűzről, mielőtt beleöntöm a tejet, aztán visszateszem és kevergetem, míg újra felolvad a megkötött karamell.)
2012. nov. 17. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
A tejet lassan kell önteni, és alaposan kevergetni :)
2012. nov. 18. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Megolvasztod a cukrot addig amíg karamell nem lesz belőle, aztán vársz vele és mikor már nem olyan forró a karamell akkor bele öntöd a tejet és addig kavarod amíg fel nem olvad a karamell benne.

Vagy

Ugyanúgy karamell kész lezárod a gázt aztán vársz míg teljesen kihűl a karamell és amikor már megdermedt az edényben a cukor tehát teljesen kihűlt akkor öntöd bele a tejet és így kevered-kavarod-lötyigeted addig a tejet benne amíg el nem olvad a karamell, ez persze időigényesebb mert a cukor hideg és kemény már. De ez is jó módszer és legalább nem fog forrni, fröcsögni és kilyukadni az edényed alja. :)

2012. nov. 18. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyszerű, ha legközelebb csinálod, a gránátot ne felejtsd a lábas alatt.:))
2012. nov. 20. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!