Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti szoktatok füstölt, nyers...

Ti szoktatok füstölt, nyers tarját rakni kocsonyába?

Figyelt kérdés

Most csinálok elöször kocsonyát. Kinéztem egy receptet,el is mentem bevásárolni. Bőrke,köröm,nyers tarja,füstölt nyers tarja. Már felraktam a bőrkét és a körmöt főni,de mindenki olyan furán néz rám,hogy rakok bele füstölt tarját. Elrontom vele? Most mit csináljak? Már megvettem. SEGÍTSÉG!!!



[link] Ez a recept!


2012. dec. 11. 10:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Abszolút ízlés dolga. felénk nem szokás füstölt húst tenni a kocsonyába, de voltam pl Zalában vendég, ott abból készítették és nagyon ízlett.

ha neked szimpatikus, és a családod is elfogadja, csináld nyugodtan füstölt tarjával.

szerintem nagyon finom lesz, de a sózással óvatosan !

2012. dec. 11. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Mi néha szoktunk néha nem rakunk bele. Ízlés kérdése.

Az biztos, hogy nagyon finom lesz vele. Egy kis hús is kell bele. Valaki csülök húst is szokott beletenni, bőrével együtt mert az jól kocsonyásít. Füstölt húst azért is tesznek bele az íze miatt meg, hogy jó füstös íze lesz tőle.

Nem rontod el vele, rakd csak bele nyugodtan. :)

2012. dec. 11. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Tarját nem, de füstölt csülköt szoktam belerakni, bőrkét sem, mert van elég a körmön és a csülkön.

Fokhagyma mehet bele 5-6 fej is, íze is jobb, és kocsonyásít is.

Tehetsz bele pár szál zöldséget is, csak mi azt megesszük külön, de van aki beleszedi a tálakba.

2012. dec. 11. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Fület ki na hagyd belőle, attól lesz a legjobb.
2012. dec. 11. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Itt van egy jobb -legalábbis szerintem- recept:


[link]

2012. dec. 11. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 doboszoli ***** válasza:

Szerintem:

A kérdésre: nyugodtan, sőt finom, de előtte áztasd ki, és ha megfőtt (sokkal előbb fő mint a köröm és társai, szedd ki, és csak a tálaláskor szeleteld a tányérokba)

Hogy mennyire más a kocsonya tájegységenként:

Nálunk (Gyöngyösi régió) kizárólag füstölt húsból készül a kocsonya.Mégpedig a lefaragott sonka csülkéből, csontjából, körömből, füstölt bőrből. Zöldség semmi, csak egész vöröshagyma, rengeteg fokhagyma, szemes bors.

6-10 órán át gyöngyöztetve főzve.

Jómagam ki szoktam csontozni a húsokat ha megfőttek, csak a szín hús kerül a tányérokba.

2012. dec. 11. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!