Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha csak füstölt bőrt teszek a...

Ha csak füstölt bőrt teszek a kocsonyába, nyers bőrt pedig nem, akkor is meg fog dermedni rendesen?

Figyelt kérdés
2010. dec. 22. 21:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%
Nem hiszem. Én nem szeretk a kocsonáyba semmilyen füstölt dolgot. De a füstölt bőr már kemény,és szerintem elvesztette a füstöléssel a kocsonyásító anyagát.
2010. dec. 22. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
40%
Jól írta az első! A füst csökkenti a zselatin mennyiségét! És mi a fenének kell kocsonyába füstöltet tenni?
2010. dec. 22. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:

Mondjuk mert szeretjük!

Köszönöm a válaszokat

2010. dec. 22. 22:27
 4/11 Kriszti83 ***** válasza:
100%
Ha szeretitek, próbáld ki vegyesen, mert a nyers bőr valóban szükséges ahhoz, hogy kocsonyásodjon.
2010. dec. 22. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Egy egész fácán,1 kg csirkeláb és fél kg-nyi füstölt bőr lesz benne.A csirkeláb eléggé bőrös ahhoz,hogy megkocsonyásodjon,nem?
2010. dec. 22. 23:00
 6/11 doboszoli ***** válasza:
84%

Légy nyugodt, bőven "megalszik".

A füstölt húsokról annyit, hogy én kizárólag előre kiáztatott füstölt csülök-köröm-bőr kombóból főzöm a kocsonyát, sok fokhagymát, szemesborsot, némi héjas vöröshagymát belefőzve, ahogy drága nagyanyám főzte.

Zöldség, krumpli, műanyag(Vegeta és társai) semmi.

Igaz, hogy a tányér alja nem látszik, minta friss húsból készültnél, de az íze...

Azért füstöltből, mert -mint valaki fentebb leírta- így szeretjük. Az állaga számomra akkor tökéletes, amikor éppen megáll a villán, de nem kőkemény. Remegős.

2010. dec. 23. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
76%

jaj mehetek enni?


en is szeretem ha füstölt van benne.csak a sózással vigyázz,mert ha túl sok sot teszel bele,akkor nem fog megdermedni

2010. dec. 23. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Már fődögél,lassan kész,még 1-2 órát hagyom,biztos,ami biztos alapon :)
2010. dec. 23. 12:31
 9/11 doboszoli ***** válasza:
100%

Szívesen látlak, újévre én is főzök.

A sóról. Csak a legvégén sózzuk, akkor is "lájtosan", mert mire kihűl a hús még mindig enged sót a lébe. (egyszerű fizika, a töményebbből a hígabb felé)

Még egy okosság. Érdemes venni tizenvalahány forintért a tálaláshoz eldobható, magas szélű gulyásos tányért. Magas széle miatt a hús nem lóg ki a léből, nem szárad meg. Ha kóstolót küldesz, nem kell visszavárni a jénait. Ha otthon fogyasztod, egyszerűen kiborítod egy lapostányérra.

Mondjuk én minden húst melegen ki szoktam csontozni, így akár szeletelhető az egész.

2010. dec. 23. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Jelentem,sikerült,már szépen alszanak :)
2010. dec. 23. 20:36
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!