Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mivel szoktátok összetakarítan...

Mivel szoktátok összetakarítani a nyers kelt tészta maradványait?

Figyelt kérdés

Már sokadjára találom szembe magam azzal, hogy ha vízzel érintkezik, undorító ragacsos "izé" lesz belőle.

A pultot sem tudom mivel letörölni, a konyhai szivacsok és rongyok utána használhatatlanok lesznek, nem tudom rendesen kimosni őket.


Pedig elég gyakran csinálok kalácsot, most sült ki a fahéjas csiga, és megint ugyanaz...



2013. jan. 5. 22:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Száraz papírtörlővel vakard le a nagy részét, utána meg vizessel a maradékot, és töröld át szivaccsal.
2013. jan. 5. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:

Igen, ezt már próbáltam, csak akkor meg szanaszét hullik minden.

Pl. most fahéj+cukor+tészta volt a pulton.

ha ezt szárazzal törlöm, akkor megy le a földre. Persze lehet hogy azt kéne, aztán söpörni...


Amúgy már porszívóval is próbáltam, csak este 10-kor az sem a legjobb megoldás. :o)

2013. jan. 5. 22:18
 3/13 anonim ***** válasza:
Tálcát rakj alá, aztán bele a kukába. :)
2013. jan. 5. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:

Na ez jó!! Köszi!

Van hová fejlődni. :o)

Elég a keverőre és a tálra elhasználni egy szivacsot... :)

2013. jan. 5. 22:21
 5/13 anonim ***** válasza:
Abból is ki lehet vakarni a nagy részét egy kenőkéssel vagy műanyag keverőlapáttal, aztán kitörölni papírral és úgy elmosni. :)
2013. jan. 5. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
Ha a pulton is marad, nagyon ragacsos lehet a tésztád, csináld inkább úgy meg, hogy ne ragadjon, vagy szórj alá több lisztet. Tálra drótmosogatót ajánlok.
2013. jan. 5. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:

Hú, a tálas keverőm táljára nagyon vigyázok, drótossal biztos hozzá nem nyúlnék. :o)


A tészta tényleg lágy volt most, jól alá is liszteztem, de valahogy pár darabka leesett belőle.


(Nem is lett az igazi, mert csak por élesztőm volt itthon és nem kelt meg úgy, ahogy szokott, de majd csak elpusztítják az aprónépek reggelire... :o)

2013. jan. 5. 22:49
 8/13 anonim ***** válasza:
Tésztakaparóval/habkártyával, vagy csak egyszerűen kenőkéssel kapargasd össze a tésztamaradványt. Ha nyúlik, hát nyúlik, előbb-utóbb akkor is elfogy :) De tényleg túl lágy lehet a tésztád, ha ilyen sok eltakarítanivaló marad utána.
2013. jan. 5. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

Semmi különös dolog nem kell, csak:


fogj egy kis lisztet, szórd a tészta-maradványra, és kiskezeddel kezdd el feldörzsölni a maradékokat. Majd utána szépen össze tudod söpörni és mehet a kukába.


Valamikor a nagy tálat, vájlingot, akármit, amiben meggyúrták öreganyáink a tésztákat, azokat is először liszttel körbedörzsölték, kiöntötték és csak utána ment a mosogatóba.

De a gyúródeszkát és a nyújtófát is ugyanezzel a módszerrel takarították, és takarítom még ma is.

2013. jan. 6. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
Jól alálisztezett gyúródeszkán, vagy tálcán szoktam összedolgozni, a gyúródeszkát késsel le lehet tisztítani, utána dörzsivel átmosom, a ragacsos edényt belisztezem és azzal tisztítom ki.
2013. jan. 6. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!