Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tényleg lehet sült hús csontjá...

Tényleg lehet sült hús csontjából levest főzni?

Figyelt kérdés
Láttam most egy főzős műsort, de csak pillanatokat kaptam el belőle. Egyben megsütött csirkéről leszedték a húst, és a csontokból levest főztek. Sajnos nem láttam a teljes receptet.
2013. jan. 31. 23:09
 1/10 anonim válasza:
Lehet főzni belőle levest,de biztos nem lesz ugyanolyan,mintha nyers husit/csontot főznél a levesbe.
2013. jan. 31. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Biztos lehet,de én inkább kihagynám.Annak már semmi íze nincs.
2013. jan. 31. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Semmi íze nem lenne a csontlevesednek ilyen csontból. :)
2013. jan. 31. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az is inkább alaplé volt, amit más levesekhez, egyéb ételekhez használtak aztán fel, nem? Ezt el tudom képzelni, egészben sült, bontott csirke csontjai+leveskocka+zöldség, ebből alaplé, aztán lehetnek belőle krémlevesek, egyebek.
2013. jan. 31. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 doboszoli ***** válasza:

Egy kiló finom sertés velőscsont max. 130 forint.

Elgondolkodtató, nem?

2013. febr. 1. 04:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
51%
Nem lehet, mert annak már semmi íze nincs.
2013. febr. 1. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Szóval biztosan nem próbálkoznék vele, különösen ha figyelembe vesszük, hogy a csirkének amúgy sincs valami fincsi, erős levese, ha még ráadásul olyan hús nélküli csontjából akarja főzni, amit előtte megsütött....


No ez a tipikus egy rókáról több bőrt....

2013. febr. 1. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha NEM csirke, hanem pl. disznóról van szó, és NEM húsleves/csontleves az, amit akarnak fözni, akkor valamennyi értelme van: már Zilahy Ágnes könyvében is olvasható, hogy a sültek csontja jó ízt ad belefözve a zöldségleveseknek, tehát csak "füszerként" használva.
2013. febr. 1. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

rendes zöldségleves lett belőle...

viszont krémleveshez talán tényleg jó lehet ízesítőnek. Egyszer lehet, hogy kipróbálom

2013. febr. 1. 14:14
 10/10 anonim ***** válasza:
A kínai konyhában is eléggé bevett gyakorlat, hogy a sült húsok csontjait a levesekbe dobják alapnak, sőt Heston Blumenthal is végzi ezt az eljárást.
2017. okt. 21. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!