Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lesz baja a csirkének?

Lesz baja a csirkének?

Figyelt kérdés
Tegnap késő este vettem egy egész csirkét, ma reggel 8 körül vettem észre, hogy elfelejtettem hűtőbe tenni, most azonnal betettem, kb 18 fokon volt éjszaka, holnap szeretném megsütni. Kibírja már addig, vagy süssem meg most azonnal?
2013. febr. 2. 08:47
 1/2 anonim ***** válasza:

Nézd meg alaposan milyen állapotban van, ezt messziről nem lehet eldönteni, látni kell.

Illetve érezni.

Gondolom előhűtött volt, nem fagyasztott. Ha fagyasztott volt, akkor nincs probléma.


Ha előhűtött, akkor szagolj bele, valószínűleg semmi rosszat nem fogsz érezni, de azért ellenőrizd le.

Ha tapintásra is frissnek hat, akkor kibírja holnapig.


Pakold ki belőle a belsőséget, azt hűtsd külön, úgy gyorsabban hűl a maghőmérséklete.


Ha esetleg BBQ szerűen akarod megsütni, pácold be most, a savas közeg alaposan belassít mindenféle próbálkozó baktériumot.

2013. febr. 2. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Azért leírom, nem lett semmi baja, alig másfél óra alatt nagyon finomra sült :D
2013. febr. 6. 09:59

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!