Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha savanyúságot szeretnék...

Ha savanyúságot szeretnék eltenni télire, kell bele tartósítószer?

Figyelt kérdés
Olvasgattam savanyúság recepteket, a legtöbb csak annyit ír, hogy lezárjuk az üveget és eltesszük. Némelyik azt írja, hogy gőzöljük ki, de ezt nem kockáztatnám meg, mert mindig elrontom. Szóval ha szeretnék eltenni egy csomó üveg savanyúságot télire, tegyek a tetejükre tartósítószert, zárjam le és kész? Vagy kell még valamit csinálni vele? Vagy ti hogy szoktátok?

2013. szept. 14. 09:48
 1/3 anonim ***** válasza:
Biztosabb, ha van benne tartósítószer. De vagy ki kell gőzölnöd, vagy a lé legyen forró, mikor az üvegekre öntöd, és akkor száraz dunsztba kell tenned legalább 1 napra. Különben megromlik neked.
2013. szept. 14. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim válasza:
Mi mindig rakunk bele szalicilt. Az nagyon jó rá. Szerintem anélkül megromlana.
2013. szept. 16. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi, tettem bele nátrium-benzoátot. Nem voltam benne biztos, hogy a tetejére kell-e szórni, vagy a levébe belekeverni, mert néhol így írták, néhol úgy, végül belekevertem a levébe. Remélem, nem romlik meg.
2013. szept. 16. 14:07

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!