Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Jó, ha a vörös lencsét egy...

Jó, ha a vörös lencsét egy nappal a főzés előtt beáztatom?

Figyelt kérdés

2013. dec. 23. 16:01
 1/5 anonim ***** válasza:
NEM, hacsak nem lencselekvárt akarsz fözni. A vöröslencsét egyáltalán nem kell áztatni, és max. fél óríg fözni, mert hamar puha és utána szétmállik.
2013. dec. 23. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem kell, nekem áztatás nélkül is 15 perc alatt szétfőtt.
2013. dec. 23. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Kösz
2013. dec. 23. 16:33
 4/5 glutenfree válasza:
A legegészségesebb, ha főzés előtt ki van csiráztatva. Akkor vezettem be ezt, amikor a lisztérzékeny fiúnknak kezdtem főzni. Szóval, ugyan a lencse szépen megfő enélkül is, viszont sokan vannak, akiket a fogyasztásuk gázok képződésével terhel. Kellemetlen. Mi a babbal is igy vagyunk; hascsikarás, felfújódás stb. A csiráztatással azt lehet elérni, hogy a lencsében, babban lévő fehérje lebomlik, mert a növény átalakul. Az emberi szervezet ezután már csak zöldségként és nem magként fogja felismerni, emésztése sokkal könnyebb. Vitamintartalma pedig magasabb! Külföldön emiatt terjednek el az ún."sprouted grains, beans" amelyeket lisztnek őrölve is árulnak. Szuper egészségesek, csak ajánlani tudom.
2013. dec. 29. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi!
2013. dec. 29. 20:16

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!