Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Trüffel vagy ganache krémet...

Trüffel vagy ganache krémet lehet készíteni Hulalával is? Ha nem, akkor melyik tejszín a legjobb?

Figyelt kérdés
Ha van kipróbált, bevált trüffelkrém recepted, akkor leírnád, kérlek?
2014. febr. 4. 18:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem, nem! A Hulala nem élelmiszer, csokoládét gyalázni végképp tilos vele. Nem is lenne belőle soha ganache. Legalább 30 % zsírtartalmú habtejszínt vegyél. Az arány attól függ, mire akarod használni a ganache-t, de jó kiindulási alap 100 g csokoládéhoz 1 dl tejszín, ez szobahőmérsékleten lágy, de hűtve viszonylag szilárd állagot ad. Ha hozzákeversz még kb. 2 dkg vajat, trüffel lesz belőle.
2014. febr. 4. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Az igazság az, hogy a habtejszínek nagy többsége nem túl jó minőségű, volt, amelyik nem habbá, hanem valami túrós szörnyűséggé vált a habveréstől. Tudod, ez a még nem jó, még nem jó, már nem jó kategória. Azért is kérdeztem, hogy melyik lenne jó ganache-hoz, nem szeretném elpocsékolni a csokit. :)
2014. febr. 4. 19:19
 3/3 anonim ***** válasza:
Mindegyik jó, habbá verni ehhez úgysem kell :) Mostanában a Lidlben szoktam venni német tejszínt, olcsó és a célnak megfelel. A témához: [link]
2014. febr. 4. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!