Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Franciasalátához párolom a...

Franciasalátához párolom a zöldséget. Az állaga borzasztóvá válik. Mit tegyek vele, hogy ropogós maradjon?

Figyelt kérdés
Ha kevesebb ideig fő, pedig nyers marad.(mármint az én fazekamban) :)
2009. dec. 7. 07:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%
Nem párolni kell hanem főzni és blanchirozni.
2009. dec. 7. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
72%
Én sem pàrolom soha,Fözni szoktam.
2009. dec. 7. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!gondolom,hogy fagyasztott fr.saláta alapból készíted.pici olajon párold, finoman sózd,néhány csepp

citromlé vagy ecet, egy késhegynyi szodabikarbóna.

pci víz, fedő.a savtól nem fog szétmállani, a szb-tól

szép élénkszínű marad.persze közben óvatosan lapáttal

átforgatni és kóstolgatni.

frissből is ugyanígy, csak a répával kell kezdeni,úgy

tovább a zöldségek keménységétől függően.de szerintem

a fagyasztott fr.alap a legpraktikusabb.

üdv.-eri-

2009. dec. 7. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek, kipróbálom! :)

De mi az a blanhirozás?

2009. dec. 7. 17:00
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia! a blansírozás más tészta, azt akkor alkalmazzuk,amikor friss zöldségfélét akarunk fagyasztani.a megtisztított pl.borsót zöldbabot stb.

néhány percre lobogó forró vízbe mártjuk egy szűrőkanálban, majd utána jeges vízben visszahűtjük.

abroszon kiterítjük, leszárítjuk, zacskózzuk, fagyasztjuk.a blansírozott zöldség még nem konyhakész,

tehát azt még párolni vagy főzni kell fogyasztás előtt.

én így szoktam, de lehet, hogy mások másképp csinálják.

üdv.-eri-

2009. dec. 8. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A blanchirozás a zöldség színének állagának megtartására szolgál. A vízben főtt zöldségeket a főzés után a forró vízből kiszedve hideg vízbeszesszük, így a konzisztenciájuk megmarad, és a szép világító színük is. Nem sok köze van a fagyasztáshoz.
2009. dec. 8. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! már csak valahogy el kell mentenem, vagy szám.gép. mellett kiírom, el ne felejtsem. :)))

aztán papír elhagyva. (hát ez vagyok én) KÖSZI

2009. dec. 8. 08:07
 8/11 anonim ***** válasza:

Utolsó kedves válaszoló,biztosan igazad van, de én még

nem hallottam ezt a konyhatechnikai szakkifejezést,én csak egy háziasszony vagyok nem szakács.De mindig tanul az ember lánya, azért a blansírozást remélem jól csinálom.

üdv.-eri-

2009. dec. 8. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Én anyukámtól tanultam és már majd' 20 éve én is így készítem a franciasalátát:

elkészítem a majonéz alapot: ha sietek, tubusos majonéz+tejföl+só,bors; ha van időm, hagyományosan, házi majonézt készítek.

Ebbe fagyottan(!) beleborítom a francia saláta alapot + teszek hozzá 1 felkockázott almát, 1 szál apró kockára vágott savanyú uborkát. Jól összeforgatom és letakarva a hűtőbe teszem éjszakára. Reggelre kiolvad, összeérnek az ízek. Délelőtt még 1-2x átforgatom, ha kell utánasózom, borsozom. Ropogós, zamatos saláta lesz!

2009. dec. 11. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt is kipróbálom!
2009. dec. 11. 09:00
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!