Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen kajcsit lehet csinálni...

Milyen kajcsit lehet csinálni rostélyos husiból?

Figyelt kérdés
még kezdő háziasszony vagyok :)
2014. márc. 5. 08:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Vadas

hagymás rostélyos

savanyú vetrece

marha húsleves .

2014. márc. 5. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
brassóit nem?
2014. márc. 5. 09:24
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

A rostélyos amarha egyik legnemesebb része.

a rostélyos nem alkalmas brassóinak.

Brassoinak sertés húst szoktak használni. combot ,szüzpecsenyét.

2014. márc. 5. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
stroganoff
2014. márc. 5. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
Hagymás rostélyos! :)
2014. márc. 5. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Eszterházy rostélyos. keress rá, egyszerű és finom. bár a marhahúsnak idő kell, hogy megpuhuljon.
2014. márc. 5. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:

köszönöm a tippeket. :)


azt esetleg nem tudja valaki, hogy kb mennyibe kerül ennek kilója?

2014. márc. 5. 16:32
 8/13 anonim ***** válasza:

Metróban március 12 ig akciós:3900Ft/KG

3900-5000ft attól függ hol veszed.

2014. márc. 5. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 mustafa33 ***** válasza:

83%, most megfogtál. Mind jó, de mi az a vetrece?

(de jó hogy eszembe hoztad a sztroganovot, a klasszikus novgorodit, van még egy darab szarvas rostélyosom ☺)

2014. márc. 5. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Savanyú vetrece


Hozzávalók:

1 kg szép marhahús,

20 dkg füstölt húsos szalonna,

0,5 liter száraz fehérbor ,

3 nagy fej hagyma,

3 gerezd fokhagyma,

3 dkg vaj,

1/2 citrom leve és héja

0,5 liter tejföl,

2 dl tejszín,

1 kk. pirospaprika,

5 babérlevél,

2 evőkanál mustár,

2 kávéskanál majoránna,

só,

bors,

kevés liszt


Elkészítés:


Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütöm, rádobom a vajat és a hagymát, és üvegesre párolom.Rádobom a vékonyra csíkozott húst, sózom, megszórom a pirosparikával. Amikor a hús kifehéredett, rádobom a babérlevelet, a citrom héját, a mustárt, majd ráöntöm a bor felét. Ha szükséges, kiegészítem egy kis vízzel. Egy órát gyenge tűz fölött párolom.Az egy óra elteltével Beleöntöm a maradék bort, sózom, meghintem majoránnával, hozzáadom a fokhagymát is. Ha szükséges, az elpárolgó vizet pótolom. Teljesen puhára főzőm. Mikor elkészült, kiszedem a citromhéjat, ne hagyjuk benne a babérleveleket sem. Behabarom a lisztes tejföllel, és legvégül felöntöm a tejszínnel.Köretnek . dödölle ,vagy fött burgonya illik hozzá .

2014. márc. 6. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!