Nálatok mi lesz a vacsi?
Paprikás krumpli nokedlivel újburgonyából. ez a vacsi ma.
Meleg szendvics
tejbe rízs
tejszínes tészta
natur szelet petrezselymes burgonya
lecsó
nálunk ma maradék van.
Zöldborsó ragú leves ,és resztelt máj
Tepsiben sült gnocchi darált hússal. Nagyon finom, és ha nincs kedved begyúrni a tésztát, teljesen jó a fagyasztott vagy hűtött bolti. Hamar megvan, csinálj egy húsleves alaplevet (jó az kockából is), 3 dl víz, egy tetszőleges kocka. Pirítsd meg serpenyőben a húst, fűszerezd tetszés szerint, tehetsz mellé bármilyen zöldséget, gombát, de jó önmagában, hús vagy bármi más nélkül is. A feltétekre ha kész vannak, önts rá 2 dl tejszínt, az alaplevet, és 3-4 ek sűrített paradicsomot, majd hagyd besűrűsödni egy kicsit. A szobahőmérsékletű gnocchit öntsd egy tepsibe, tegyél rá 2 csomag mozzarellát (mini, vagy felvágod), és öntsd rá az egészet, ami a serpenyőben van, még forrón. Ha akarsz, reszelhetsz rá egy kis sajtot. Tedd a sütőbe 200 fokra, 10 perc után vedd lejjebb, és süsd készre. Nagyon kiadós, nagyon finom kaja, a sok hozzávaló ellenére viszonylag hamar megvan.
Vagy egy másik kedvenc, sokféle tésztából csináltam már: kínai ízvilágú pirított tészta. Ez is lehet zöldséggel, jó köret kínai húsok mellé, de önmagában is elég. Kevés olajon pirítsd meg a nyers tésztát, majd önts rá annyi vizet, hogy nagyjából ellepje, tegyél rá pár kanél sűrített paradicsomot, ketchupot, takard le, és főzd puhára. Időközben leveheted a fedőt, amíg a víz elpárolog, megfő a tészta. A végefelé tegyél rá 3-4 ek mézet, és amíg a víz teljesen el nem párolog, addig süsd. Ha esetleg még nem lenne elég puha a tészta ekkor ,semmi gond, önthetsz rá még vizet. Tegyél rá friss snidlinget, oreganot, bazsalikomot, chillit, ízlés szerint. Bármilyen zöldség mellé jó ez is, össze is sütheted vele, de lehet külön is, köretnek is megfelel hasonló ízvilágú ételekhez, tehát szecsuáni csirkéhez, mézes-bundás csirkéhez, egyéb kínai húsokhoz...
Köszi a jó kívánságot!!!
Igazság szerint ,régen én sem tudtam elképzelni ,hogy megeszem.Most már szeretem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!