Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Melyik jobb az eperlekár...

Melyik jobb az eperlekár elkészítésénél? A dzsemfix, vagy a befőzőcukor használata?

Figyelt kérdés
3:1 -es is jó,vagy 1:2-es kell? Nem szeretném túl cukrosra,mert van egy másfél éves kislányom,és szeretném,ha majd ő is bátran ehetné.

2014. jún. 2. 20:54
 1/4 anonim ***** válasza:
idén csak 3:1 dzsemfixet használtam, nagyon kevés cukorral és sajnos folyós lett. Korábban befőzőcukorral+dzsemfixszel csináltam és nagyon jó lett. Ja és sütőben 1 óra alatt :) Most is isteni, csak folyik
2014. jún. 2. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Anyukám sima cukorral csinálta idén, 2 kiló cukor kb 7 kiló eperhez, de egész nap főzte hogy besűrűsödjön.
2014. jún. 2. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem jó lett 3:1 dzsemfixel, kb. csak meg kellett rotyogtatni kis cukorral, majd összeturmixolni, aztán bele a dzsemfix. Jó persze nem lesz kőkemény, de lekvár állaga lesz :)
2014. jún. 2. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Kissé off, mert dzsemfixet kérdezted, de ha nem szeretnél bele tartósítószert tenni, és gyorsan (értsd kevés főzéssel) akarod zselésíteni, adj hozzá citromot, vagy ribizlit. Igazából a kulcs a pektin, ami zselésíti a lekvárokat. Az eperben kevés pektin van, így ahhoz, hogy besűrűsödjön hosszú idig kell forralni. Magas pektin tartalmú a citrom, a narancs, a ribizli de még az alma is. Ribizli még nem nagyon van és mikorra az elérhető lesz, akorra az eper fog leérni, pedig isteniek együtt. Az almát én nem szeretem eperrel, mert a lekvár állaga nem lesz szép. A narancs és eper is izgalmas ízhatást ad, de ha a végeredményt "eperlekvárként" akarod a családnak eladni, a citrom a legjobb választás. 1 kg eperhez 1 nagyobb citromot számolhatsz. A citromot gerezdjeire bontom, és a hártyákból kiszabadítom a húst, valamint eltávolítom a magokat. A citromhúst botmixerrel összetöröm, és együtt főzöm az eperrel. Így 1 kg eperhez 40 dkg cukrot számolok. Ha nem szeretnél a citrom tisztításával bajlódni, ki is facsarjatod a levét, ebből viszont lényegesen több kell, mintha benne van a gyümölcshús is.
2014. jún. 2. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!