Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit lehet tenni, ha folyton...

Mit lehet tenni, ha folyton lecsap az étel, amikor sütök?

Figyelt kérdés

Külön tippet várok a mirelit kaják (pl. burgonyakrokett, rántott hal) kisütésére, és arra is, hogy hogy sütünk pl. rántott husit meg úgy, hogy ne csapjon le?


nem az, hogy annyira fáj, de annyira fel tudom magam idegesíteni azokon a kis csípéseken, hogy ott szoktam hagyni az egészet a píbe, bármikor próbálom is:))



2014. júl. 9. 13:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Lecsap? :S

Esetleg arra gondolsz, hogy rád fröccsen az olaj? :)

Ha igen, lejjebb veszek a fokozatot, messzebb állsz. Veszel egy olajfröccsenés gátlót. Egy kör alakú valami, kb. mint egy nagyon sűrű szita, csak lapos, és van nyele. Ezt rá tudod tenni az edényre, amiben sütsz.

2014. júl. 9. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:

lecsap azt jelenti, hogy rádfröccsen. nem gondoltam, hogy ez egy budapesti szó:D


az a fröccsenésgátló hatalmas ötlet, veszek olyat!!!

2014. júl. 9. 13:20
 3/11 anonim ***** válasza:

[link]


A fagyasztottat pedig fagyott állapotban tedd az olajba.

2014. júl. 9. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
úgy szoktam, és pont azért csapkod, ugye a víz.
2014. júl. 9. 13:24
 5/11 anonim ***** válasza:
48%
Lecsapni a legyet szokták! Rám fröccsent az olaj, így a helyes! Ne süsd túl forró olajban! Az a fröccsenés gátló szita jó dolog!
2014. júl. 9. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha fagyott, akko víz még nincs, max jég, de ha az van, akkor fel engedett es ujra fagyasztott a cucc. Ha normálisan volt fogyasztva, akkor nem fröcsög.
2014. júl. 9. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Én van hogy fedő alatt csinálom.

NEkem van fröccsenésgátlóm, de nem igazán szeretem, egyrészt mer az átmérője nagyon nagy, másrészt amikor fordítani akarom a húst, akkor le kell venni róla...

Olyat szoktam, ha nagyon ráérek, hogy mielőtt forgatnám a húst, lehúzom a platniról, várok 10 másodpercet, aztán emelem csak le a fedőt/fröcsigátlót s akkor már garantáltan nem lesz durva.

De én is utálom a hirtelensült dolgokat pont emiatt, meg mert sajnos után a a fél konyhám tele a pöttyökkel és csúszik minden az olajtól...

2014. júl. 9. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsokat, nekem még sose mondta, hogy nem "így kell mondani", de köszönöm a kioktatást, nekem a barátaim is így mondják. Biztos tájnyelvi szó, mint a közért:D
2014. júl. 9. 13:42
 9/11 anonim ***** válasza:

Én minden ilyesmit sütőben sütök. A kroketthez nem is kell olaj, csak beleszórom a sütő nagy tepsijébe; a rántott husit bekenem vékonyan olajjal, így ropogós lesz a panír, fasírtot ugyanígy, mirelit cuccokat szintén. (a nagy tepsibe szilikonos sütőpapírt is teszek) Sütés félidejében megfordítom a husit/mirelitet/kroketteket.

Kevesebb olaj kell így, nem lesz fullasztó szag és nem lesz az egész konyha telefröcskölve.

2014. júl. 9. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Kedves hetes, a közért nem tájnyelvi szó, a KÖZszükségleti cikkeket ÉRTékesítő vállalat rövidített neve volt. Később lett ABC, ami szintén rövidítés (alapvető beszerzési cikkek).
2014. júl. 20. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!