Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Valaki meg tudna engem dobni...

Valaki meg tudna engem dobni egy egyszerű de nagyszerű csirkés recepttel?

Figyelt kérdés

Sütőm nincs, csak főzőlapom, így azokat nem tudom elkészíteni, de minden másra vevő vagyok!

A rántott hús meg valóban egyszerű és nagyszerű, de már túl sokszor ettem azt, és unom. :D



2014. dec. 7. 13:49
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Vágd fel hosszában vékony szeletekre a mellet, sózd, borsozd, kend meg mustárral, és szórd meg karikára vágott jó sok fokhagymával. Tegyél a serpenyőbe 1-2 ek vajat csepp olajjal, tedd rá a szeleteket és süsd kis lángon míg kifehéredik, szórj a szaftjába currí port (ha szereted), majd fedd le és még süsd kis lángon míg teljesen át nem sül. Rizzsel tálald.
2014. dec. 7. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezt megjegyzem, úgy érzem ne egyszeri kaja lesz. :D
2014. dec. 7. 14:54
 3/8 anonim ***** válasza:
83%
Vigyázz vele, ne süsd túl, pár perc alatt átsül a vékony szelet, frissen az igazi, mert akkor még sok és finom sűrű a szaftja, ha kellő vajat teszel alá. Még finomabb lesz, ha előtte a lesózott csirkemell szeleteket tejben áztatod pár órán át.
2014. dec. 7. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Kockázd fel.


- hagymát dinsztelj olajon, aztán bele a hús

1. mellé gombás-tejszínes szósz (só, bors tárkony)

2. ananászos-tejszínes szósz (só, bors)

3. főzz rizst és keverd hozzá (só, bors, 1-2 tk. curry)

4. rengeteg majoránna és tejszín

5. hamis milánói...


- akkor tejszínt és kecsöpöt kutymolj össze, a szeletekre vágott húst, sózd, borsozd. Egy jénaiba tedd le őket, rá hagymakarika, és a szósz. Süsd készre.

2014. dec. 7. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
vágj hagymát száljaira, dinszteld meg olajban, add hozzá a csíkokra vágott csirkemellet, keverd át fehéredésig a húst, adj hozzá gombát, öntsd fel vízzel és főzd puhára, majd tejszin és jó sok petrezselyem, kifőzött tésztával vagy krokettel is tálalhatod.
2014. dec. 8. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Dobd fel olajra a sozott-borsozott csirkemellet, dobj melle szaritott paradicsomot, susd meg egyutt, majd amikor majdnem kesz, tegyel hozza egy evokanal tejfolt.. Nagyon egyszeru, es rizzsel nagyon finom :)
2014. dec. 8. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az összes nagyszerű receptet, az elsőt meg is csináltam, nagyon finom lett! ^^


A többit is ki fogom próbálni. :D

2014. dec. 8. 21:37
 8/8 anonim válasza:

Ez csípős, de variálhatsz rajta, ha úgy nem szereted.

1. Fél kg kockázott csirkemellfilét pácolj be: 3 ek natúr joghurt, 1 tk chillipor, 1/4 tk kurkuma, só, bors. Időben annyi, amennyit tudsz, ha lehet egy egész éjszakára rakd hűtőbe, de ha csak pár órára tudod az is jó (persze minél tovább annál jobb).

2. Serpenyőben kevés olajon piríts hagymát, fokhagymát, gyömbért, adj hozzá őrölt koriandert, őrölt köményt, chillit, fahéjat, szegfűszeget (plusz én kb mindenféle őrölt fűszert bele szoktam szórni amit találok :)). Erre jöhet az apróra vágott paradicsom vagy paradicsomlé, főzd ezt addig amíg a paradicsom besűrűsödik, majd hűtsd le és turmixold össze az egészet.

3. Kevés olajon pirítsd meg a csirkéket a páccal együtt, kb 5 percig nagy lángon, majd 5 perc takarékon, fedő alatt.

4. Öntsd hozzá a csirkéhez a turmixolt paradicsomos szószt, kis só és víz, és kész is.


Lehet kicsit bonyolultnak hangzik, bár egyáltalán nem az. Csak mondjuk picit időigényes, de rizzsel nagyon finom.

2014. dec. 17. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!