Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet olyan "pergős"...

Hogyan lehet olyan "pergős" rizst főzni, mint amit az éttermekben adnak vagy mint a tasakos Uncle Ben's, ahol a szemek egyáltalán nem tapadnak egymáshoz?

Figyelt kérdés
Vajban pirítás, bő vízben főzés nem jött be, bár kevésbé lett ragacsos, de teljesen pergős nem lett.

2015. jan. 12. 12:11
 1/8 anonim ***** válasza:
83%

olajban piritsd meg amig enyhen uveges nem lett es keves vizzel fozd, epp annyira hogy ellepje, meleg! vizet engedj ra mindig, ha felszivta. Eppen annyi viz legyen rajta amennyit felvesz.


Folyamatosan figyelni kell.


Van aki kiszamolja hogy pont mennyi viz kell ra, es annyit tesz ra utana nem toltoget ra, de en igy szoktam meg.


Tokeletesen pergo rizst lehet igy csinalni.

2015. jan. 12. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
40%

Én jó minőségű olajon pirítom meg és bő vízzel öntöm fel.Nem főzöm túl puhára.

És szép külön álló szemek.Olyan olaszos

2015. jan. 12. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
49%
Én úgy szopktam, hogy picit megpirítom olajon, majd másfélszer annyi nagyon forró vízzel öntöm nyakon. Innentől már nem keverem, nem nyúlok bele, megszórom fűszerrel, letakarom és nagy lángon főzöm. Amikor ki akar futni, felemelem a tetőt, ha visszamegy a "hab", visszateszem. Ezt addig játszom, amíg már alig marad víz a tetején. Akkor elzárom és 10 percre békén hagyom. Tökéletes, pergős rizs a végeredmény.
2015. jan. 12. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
73%
Fontos még! Rizsminöség/fajta, rendesen meg kell mosni több vizben.
2015. jan. 12. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 Ügyet Lenke ***** válasza:
100%
1 rész rizs, másfélszerese víz, megpirítva kevés olajon, felöntöd, felfőzöd, kb 5 percig főzöd, fedő alatt leoltva még kb. negyed óra...
2015. jan. 12. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Mosás helyett konyharuhával töröld át, és jó minőségű rizst vegyél.

pirítás után beteheted forró sütőbe is, hogy ott főzd meg. Nekem így mindig pereg.

2015. jan. 12. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad kevergetni, miután a vizet ráöntötted, csak egyet - kettőt kavart rajta, majd legkisebb fokozaton fedő alatt parold.
2015. jan. 12. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
*kavarj
2015. jan. 12. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!