Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen kést vegyek marha,...

Milyen kést vegyek marha, disznóhús szeletelésre? (főként fültölt-csülök, szalonna)

Figyelt kérdés
Márka, típus, acélfajta, szóval minden érdekelne.

2015. febr. 5. 16:16
 1/4 anonim válasza:
100%

Helló! Először is a jobb márkák pl solingen, nirosta, dick, vagy akár japán kések is vannak. Ha csak szeleteléshez kel vagy kockázáshoz, vagy daraboláshoz, ahhoz van ilyen hosszú pengéjű kés csak a kép miatt: [link] itt látszik hogy a penge nem széles

van itt egy másik ezt is csak a kép miatt

[link]

ha rámarkolsz a késre és amikor vágsz vele nem ér a deszkához a kezed, ez inkább darabolásnál jobb, főleg marha

aztán van még a csontozókés ez kicsi, vékonyabb pengéjű

[link]

gyorsabban lehet dolgozni vele, mint egy nagykéssel.

Aztán: 2 fő csoport van anyagot tekintve, vannak keményebb acélkések, és vannak puhább acélból készültek - a márka nem mindig meggyőző, már egy olcsóbb késsel is jó dolgozni, ha jó anyagból van.

A puha acél hamarabb életlenné válik, viszont fenőacéllal könnyen utána lehet élezni, a keményebb fajtát acélon nehezebb élezni, de jobban tartja az élét, meg hát ugye használat előtt, után, közben 3-at 4-et rá kell fenni.

nagyjából ennyi.

2015. febr. 6. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!


Nekünk van egy csomó márkás késünk, solingen, stb..., fateromnak a mániája. Nekem kés terén az jött le, hogy ezek is pár nap alatt ugyanolyan életlenek lesznek, mint a többi. Szóval ami szerintem nagyon sokat számít, hogy milyen az éleződ.


A hentesemnek pl olyan van, hogy ilyen drótok vannak benne, kétszer végighúzza rajta, és már éles a kés. Valami ilyesmi kinézetre, mint ez, csak egy műanyag lapra van ráapplikálva: [link]


Manapság már nem szórakoznak köszörüléssel, meg ilyen rúdon való húzogatással. Szóval szerintem egy ilyesmit vegyél mellé, és nem tudsz nagyon mellélőni.

2015. febr. 19. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Előző vagyok még mindig: [link] ahogy nézem nem olcsó egy ilyen csettegő. Még annyi jutott eszembe, hogy semmiképp se vegyél hajlékony pengéjű kést, mert az nem alkalmas kemény dolgok darabolására. Még hagymát is rossz vele vágni, inkább hal filézésre való. A mi hentesünk legutóbb disznóvágáskor kétféle kést használt, az egyik egy közepesen hosszú, keskeny pengéjű volt, azzal vágott, meg formázott legtöbbször. Használt még egy hosszú, széles pengéjűt ritkábban, azzal talán a nagyobb húsokat vágta kétfelé, amikor már ki voltak csontozva. Sajnos nem értek annyira hozzá, hogy megmondjam a pontos típust.
2015. febr. 19. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hasznosak voltak.

Végül a következőt vásároltam:

[link]

Ez egy csontozókés, kovácsolt vas, ezáltal jó éltartó, vékony pengéjű ami csontozáskor jól jön, szeletelésnél kevésbé. Most, hogy már többet vágtam vele, rájöttem, hogy kevesebbet csontozok, mint vágok, tehát most inkább már ilyet vennék:

[link]

Azt hiszem számomra ez lenne az ideális, de ez csak használat közben derülhet ki. Nem bánkódom annyira, mert tetszik a mostani. Kézre áll, van súlya, jól lehet vele dolgozni.

A másik tanácsot is megfogadtam, és vettem egy csattogó kés-élezőt is. Mikor kiéleztem az otthoni késeimet akkor jöttem rá, hogy tényleg csak egy jó élező kell. Bármilyen kést pillanatok alatt borotva élesre élezem, és bármilyen acélból is legyen egy főzéshez való hús-előkészítést vagyis szeletelést kibír. Szóval kést nem is kellett volna vennem, csak az élezőt... Meg kell, hogy mondjam az élező drágább volt, mint a kés. Ilyet vettem:

[link]



Utószó: nem ebben a boltban vettem, nem ezt a boltot akartam reklámozni.

2015. febr. 20. 08:48

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!