Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Koktél cseresznyét hogy kell...

Koktél cseresznyét hogy kell késziteni?

Figyelt kérdés
2015. márc. 20. 12:32
 1/1 anonim válasza:
100%

Hozzávalók:

Fél kiló édes cseresznye, mosva

20dkg cukor

Fél deci víz

Fél vaníliarúd, hosszábanelválasztva, a magokat kikanalazva és elrakva

2,5 dl maraschino likőr (pl. Luxedo)


1. A cseresznyéről szedd le a szárakat és magozd ki. A magokat tedd zárható műanyagzacskóba, csavard be konyharuhába és törd össze pl. húsklopfolóval.

2. Egy kis lábasban közepes lángon kevergetés mellett forralj cukrot, vizet, vaníliarudat és magokat, meg a zúzott cseresznyemagokat. Forrás után hagyd 40 percet hűlni szobahőmérsékleten.

3. Finom lyukú szűrőn szűrd át a szirupot. Tartsd meg a vínliarudat, de távolíts el minden magmaradványt. Adj maraschino likőrt a sziruphoz és keverd el benne.

4. Tedd a cseresznyéket egy zárható fedelű üvegbe, és dugd a közepébe a vaníliarudat. Öntsd a maraschino szirupot a cseresznyékre és zárd le légmentesen. 5 napon át hagyd érni a hűtőben, aztán 3 héten belül fogyaszd el.

2015. márc. 23. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!