Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan és mivel csinálhatnánk...

Hogyan és mivel csinálhatnánk otthon ilyen sültkrumplit?

Figyelt kérdés
A pizzázókban/grillbárokban érezni, hogy az nem olyan, mint amit otthon sütünk, csak azt nem tudom, miben más, mivelbazok közül is mindegyik különbözik, de az otthoni egyikre sem hasonlít. Hogyan kell olyan krumplit sütni? A McDolnald's-os krumpli az megint másik kérdés, de az is érdekelne!

2015. máj. 3. 16:21
 1/7 anonim ***** válasza:
63%
Mirelitkrumpli pálmaolajban sütve
2015. máj. 3. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
:O Azta. Ennyi? Mindegy a márka? És mennyi olyajban kell sütni? Mert mi vagy olaj nélkül szoktuk légkeverésesben, vagy serpenyőben minimális oliva olajjal. Próbáltuk már úgy, hogy egy edényt jól megtöltöttünk vele, de attól rossz lett, mert nem lett ropogós. Pálma olajban az lesz? És mennyi kell mondjuk 1kg-hoz?
2015. máj. 3. 16:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Fritőzben sütik, az meg bő olajjal süt.
2015. máj. 3. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 Ügyet Lenke ***** válasza:
100%

amit a grillbárokban avy pizzázóban veszel az mirelit krumpli, fritőzben sütve, mirelit krumplit megveszed és elolvasok a csomagoláson, hogy hogyan kell sütőben sütni, kevés olajjal összeforgatod és megsütöd...


[link]

[link]


itt van kétféle mód a sütésre, kipróbáltam, mindkettő jobb mint a mirelit...

2015. máj. 4. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Általában kétszer sütik. Vízben áztatják egy órát, majd megszárítják: kioldódik a keményítő nagyrésze.

Majd alacsonyabb hőfokon félig, csöpögtetés, teljes kihűtés. Utána nagyon forró olajban készre.


Két dolog miatt érződik finomnak: a keményítő kioldása miatt, s azért, mert így kétszer annyi olajat szív fel, s a zsíradék ízfokozó.

2015. máj. 4. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek! :)
2015. máj. 5. 11:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszolónak van igaza. A kétszeri sütés és az olaj hőmérséklete a fontos.

Dolgoztam a vendéglátóiparban, onnan tudom.

2015. máj. 5. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!