Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet jó rántott...

Hogyan lehet jó rántott hagymakarikát csinálni?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogyan és mekkorára szeljem, hogy ne essen szét, és be lehessen panírozni?
2015. jún. 1. 15:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Jó nagy hagymát kell venni, felkarikázni 7-10 mm vastagon úgy, hogy értelem szerűen a gyűrűk egyben maradjanak. Itasd le papírtörlővel a nedvét. Ha karikát akarsz, akkor a közepéről pár gyűrűt nyomj ki, ha hagyma lapok is jók, akkor egybe bundázd be. Lehet hagyományos bundába (liszt, tojás, morzsa) vagy egyszerűbe (csak liszt sóval, borssal, fokhagymával, paprikával, ahogy tetszik) forgatni. A lényeg, hogy hirtelen, forró olajban süsd, mert a hagyma hamar megpuhul.
2015. jún. 1. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Most karikát vagy szeletet szeretnél, mert mindenképpen valamennyire szét fog esni már a lisztezésnél. Jó, ha 2 hagymagyűrűt egyben lehet tartani.

A vastagság jó, amit írtak, de nyilván midig kisebb gyűrűk maradnak.

A rántott vagy bundázott hagymakarika nagyon macerás művelet, nekem legalábbis.

Én ropogós hagymakarikákat szoktam sütni, azt pedig a lisztben direkte szétválasztom gyűrűkre.

Bő olajban nagyon gyorsan kisütöm , és szűrőkanállal konyhai törlőpapírra szedem, ami felszívja a felesleget.

Így egy darabig ropogós marad, de később már ez is megszottyad.

2015. jún. 1. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hasznos volt mindkét válasz. Nem baj, ha lapocska is marad, azt is megsütöm. Közben utána olvastam, és megtudtam, hogy amit a gyorséttermekben adnak, az pempőből van, azért olyan szép szabályos és egyforma mindegyik. Hihetetlen, hogy mindenhol mindent elcsalnak. :-( Most mindenképp kipróbálom házilag, biztos sokkal jobb lesz, még ha macerás akkor is.
2015. jún. 1. 18:14
 4/7 viktorvarga ***** válasza:
49%
1 centis szeletet én nem enném meg.De ha ki van nyomkodva és karikánként kisütve...lehet holnap csinálok is.
2015. jún. 1. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
49%
Első vagyok, még annyit, hogy olaj nélkül, sütőben, sütőpapíron is kisütheted. Egészségesebb és nem esik szét, csak picit tovább tart és jó ropogós lesz a bundája.
2015. jún. 1. 23:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Nekem nem esett szét, viszont alig ragadt rá a panír :-(

Végül a nagy részét bundáztam, az jobban megtapadt. Kár, hogy előtte a sört már megittam....

2015. jún. 2. 13:01
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Itt vannak jó receptek!:


[link]


[link]


[link]


[link] -2


[link]

2015. jún. 2. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!