Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Főtt tojás héja tépi a fehérjé...

Főtt tojás héja tépi a fehérjét amikor hámozom. Mit rontok mindig el?

Figyelt kérdés

2016. jan. 17. 15:28
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
79%
Ez nekem is a halàlom!!!ha minél több helyen repeszted meg a héjat, nekem kevesbé jön vele a tojás
2016. jan. 17. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/23 anonim ***** válasza:
79%
Vagy a tojás nem valami jó felépítésű, esetleg nincs lehűtve vízzel, vagy meleg és szét jön az egész, nálam ezek fordulnak elő.
2016. jan. 17. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/23 anonim ***** válasza:
83%
Azt hiszem , a friss tojás csinál ilyet. De a főzés után rögtön hideg vízbe kell tenni és jobb lesz.
2016. jan. 17. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Várd meg, hogy kihűljön nagyjából.
2016. jan. 17. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Rögtön hideg vízbe kell tenni és óvatosan kell csinálni. Nekem nem tépi, ha türelmesen, szépen csinálom.
2016. jan. 17. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/23 anonim ***** válasza:
88%
Lobogó vízbe teszem pici sóval , 7,5 percig fő . Leöntöm a forró vizet és hideget teszek rá . Pár perc múlva megropogtatom a héjat és szinte kicsusszan belőle a tojás .
2016. jan. 17. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Többször mosd át hideg vízzel. Utána pedig várd meg amíg teljesen kihűl a tojás, legalább is én így szoktam, mert melegem amúgy se szeretem. Utána már meg lehet hámozni rendesen és egyből leválik szépen a héja. :) (meg úgy is jó állítólag ha hűtőbe teszed)
2016. jan. 17. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/23 anonim ***** válasza:
23%
#6! A so miért kell bele szerinted?
2016. jan. 17. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/23 anonim ***** válasza:
50%

Jaj gyerekek! Látszik, hogy egyikőtök sem dolgozott konyhán!


Először is

Főzéskor kell bele egy kis só

Főzés után azonnal le kell önteni róla a forró vizet, és hidegre cserélni!


majd pedig úgy kell hámozni a még belül meleg tojást, hogy a csap alá tartod, és folyatod rá a hideg vizet, így nem fog beletapadnia héjjába!


Semmi köze a tojás minőséghez, de sosem szabad megvárni a hámozással azt amikor már lehűl a tojás belseje is.

2016. jan. 17. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/23 anonim ***** válasza:
21%
Egyébként a megpucolt tojás 2-3 napig is eltartható hűtöben sós vízben, ha naponta cserélik a vizet rajta.
2016. jan. 17. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!