Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy válik le normálisan a...

Hogy válik le normálisan a főtt tojás héja?

Figyelt kérdés
Nagyobb darabokban gondolom, nem pedig apróra töredezve.
2011. okt. 22. 21:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én sós vízben szoktam főzni 8 percig (forrásban lévő vízbe teszem a szobahőmérsékletű tojást, kanállal, óvatosan, hogy ne koccanjon az edény aljának, így nem reped meg), csak az alját töröm meg egy kicsit, utána szépen lejön a héja, az esetek kb. 95%-ában. De ez függ attól is, hogy min élt a tyúk. Van olyan tojás, amivel akármit csinálsz, akkor sem jön le róla normálisan a héj.
2011. okt. 22. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az előző jól írta,ez a legvalószínűbb siker.De annyit szabad megjegyeznem,hogy valamikor falun laktam és tartottam tyúkokat,szabadon kapirgáltak egy nagy füves udvaron és mindig ugyanazt a szemestakarmányt kapták,én meg mindig ugyanolyan módszerrel főztem a tojást,és volt,mikor nem jött le rendesen a héja.Az én megfigyelésem az volt,hogy akkor nem jön le a héja,ha túl friss a tojás(mondjuk aznap reggel szedtem össze,és rögtön keménytojásnak akartam felhasználni)De gondolom,hogy bolti tojásnál a túl friss kategória nem valószínűsíthető.
2011. okt. 22. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
54%
Hideg vízbe kell tenni a megfőtt tojást egy időre.
2011. okt. 22. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Jó a kiegészítést, ezt kifelejtettem, most akartam pótolni... :)

Szóval ha friss házi tojáshoz jutsz, inkább ne azt főzd meg főtt tojásnak.

2011. okt. 22. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
en hideg bizbe teszem es megtordelem a hejat hogy alaszivarogjon a viz. azutan ha kihult a ket tenyerem kozott megmorzsolgatom igy tuti a siker. etterembe dolgoztam es ott is ugy csinaltam .mindig lejott a heja mindnek.
2011. okt. 22. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Én hűtőből teszem a forró vízbe, főzöm kb 12 percig, utána hideg vízbe tartom amíg olyan hőmérsékletű lesz hogy ne égjen le a kezem tőle, s utána meghámozom... az esetek 100%-ban normálisan jön le a héja...
2011. okt. 22. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Én ütök egy-egy repedést a tetejére és az aljára, hideg víz alá rakom, majd egy kés hátával apró "mozaikosra" tördelem, megforgatom a két tenyerem között hogy egy kicsit nyomom, és így a hártya elválik a fehérjétől, de a héjdarabok rajtamaradnak, és egyben le lehet húzni.
2011. okt. 22. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
ha megfőtt, gyorsan jéghideg víz alá teszed, kicsit megtöröd, majd a tenyereid között meghöngörgetek és le kell az egésznek jönnie
2011. okt. 23. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!