Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Egészségesebb a rizs, ha...

Egészségesebb a rizs, ha kásásan van elkészítve, nem pedig pergő szeműre? Melyik a finomabb?

Figyelt kérdés

2016. jan. 26. 13:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem.

A pergős.

2016. jan. 26. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy, hogy mennyire van megfözve, egyformán egészséges vagy egészségtelen, nincs különbség.


Az meg, hogy melyik finomabb, nagyrészt ízle´s kérdése, de attól is függ, hogy mihez akarod enni.

2016. jan. 26. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Ízlésfüggő, mi négyszeres vízben főzve esszük, ragacsosan, máshogy eszünkbe se jutna. Illetve nekem a teteje tetszik frissen, ami még szétjön. Most váltunk olyan 3,7-szeres vízre, de sokkal alá sosem fogunk menni.

Viszont másoknak ez nem lenne jó és zsírt is használnak. Egyik sem rosszabb a másiknál.


Nem hinném, hogy sokat befolyásolna az egészségesség terén a víztartalom.

2016. jan. 26. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És ha attól pergős, hogy főzés előtt átforgatják olajon? Attól sem lesz egészségtelen? (Az íze biztosan jobban kijön.)
2016. febr. 1. 09:43
 5/7 anonim ***** válasza:
Definiáld az egészséges és az egészségtelen ételt.
2016. febr. 1. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Az egészségeset nem lehet definiálni, de az egészségesEBBet igen: ami egy adott másikhoz viszonyítva több hasznos anyagot és/vagy kevesebb (szervezet számára) káros anyagot tartalmaz, jobb a felszívódása stb.
2016. febr. 4. 08:43
 7/7 anonim ***** válasza:

Az a pici olaj, amit átforgatják a rizst, eleve nem sok. De emellett a zsíradékokra (olaj, zsír, vaj) - mérsékelt mennyiségben - igen nagy szükség vagy az egészséges táplálkozásban, ugyanis egy csomó vitamin csak akkor tud felszívódni, ha zsiradékkal egytüt fogyasztják, ha külön, vagy a zsiradékot elhagyják, akkor nem.


Az egészséges étrend eleve elég vitás téma, pár évenként volatozik, hogy mi számít annak. A józan ész szerint meg az a legjobb, ha minél többféle alapanyagok fogyasztunk, és nem zárunk ki semmit, mai évszázadok óta az emberiség étrendjében benne van.

(Kivétel az, ha valaki bizonyos élelmiszerre túlérzékeny, illetve a félkész-, késztételek nem tartoznak ide)

2016. febr. 4. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!