Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit tegyek a rakott krumpliba...

Mit tegyek a rakott krumpliba ahhoz, hogy az ne essen szét a vágás során? Vagy mikor veszem ki a tepsiből a tárcára?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 6. 22:11
 1/8 zgyzgy ***** válasza:
38%
Lehet kapni olyan krumplifajtát, ami főzésálló, vagyis jól bírja a gyűrődést. Próbáld meg azzal.
2016. ápr. 6. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
81%

A héjában főtt burgonyát jól ki kell hűteni,szeletelés előtt, úgy könnyebb karikákra vágni.

Ha szépen akarod tálalni a tálcára vagy tálra ill. tányérra, ajánlom hogy a rétegek közé önts egy kis híg bechamel mártást, vagy a tejfölbe keverj egy kicsi lisztet, és azt öntsd közé. Az is megoldás lehet ha nem tűz forrón "dolgozol" az elkészült étellel,hanem pihenteted egy kicsit. Így a híg szaftot a burgonya visszaszívja magába, a keményítő meg fog rajta egy kicsit és nem lesz annyira omlós.

2016. ápr. 6. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
21%
Ne tegyél bele semmit, csak ne a rossz fajtából csináld. Rakott krumpliba salátaburgonya kell (A típusú).
2016. ápr. 7. 00:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
32%
A tárcád nem lesz maszatos? És úgy teszed aztán zsebre?
2016. ápr. 7. 05:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
60%
Nem kell semmit csinálni a tejföllel, sütés közben megszilárdul. Várni kell hogy egy kicsit hűljön az egész, ha így sem jön össze akkor változtass kicsit az arányokon a krumpli javára.
2016. ápr. 7. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
90%
En tojásos tejföllel szoktam megontozni a rétegeket, attól össze is áll.
2016. ápr. 7. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
37%

Edd meg.

Gondolom, nem egyben kapod be a kivett adagot. Akkor miért gond, ha szétesik? Egyébként is széttúrnád, ahogy eszed. Az íze a lényeg.

Nem kell egy betontömbnek lennie.

2016. ápr. 7. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
91%

Várni kell míg egy kicsit hűl, majd éles késsel a tepsiben felkockázni kívánt adag méretűre. Lapátkanállal kell alányúlni, és óvatosan átemelni a tányérra.

Jó szolgálatot tesz, ha sütőpapír is van a tepsiben, így biztos nem ragad hozzá.

2016. ápr. 7. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!