Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tudom kitalálni, hogy...

Hogyan tudom kitalálni, hogy 3 zacskó daraféléből melyik a búzadara? kettő világosabb, vajszínű, a harmadik kicsit sötétebb.

Figyelt kérdés

Az egyik biztos búzadara, egy másik kukoricadara, a harmadikra már nem emlékszem, mi lehet.


Túrógombóchoz kéne.



2016. jún. 10. 02:50
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
A kukoricadara sárgás színű, a búzadara fehéres.
2016. jún. 10. 03:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 Salx Narval ***** válasza:
A kukoricadara általában durvább szemű és sárga darabkák is találhatóak benne az enyém legalábbis ilyen. Ha végképp nem tudod eldönteni tegyél fel forrni egy kevés vizet és tegyél hozzá egy kanálnyi darát, amelyik a forrás után azonnal bedagad és megpuhul az a búzadara, a kukoricának jóval több idő kell ahhoz, hogy ehető legyen. Látatlanban nincs jobb ötletem.
2016. jún. 10. 03:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Kösz; akkor már csak a két világosból kell próbálkozni.
2016. jún. 10. 04:04
 4/9 anonim ***** válasza:
15%
Ne foglalkozz vele, hogy az első is ezt írta. Annak persze nem jár köszönet mi? Ott is már csak a két fehéresből kellett volna eltalálni.
2016. jún. 10. 05:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Honnét veszed, hogy csak a másodiknak szól a köszönet ?

Nem írta a kérdező, hogy kinek, valószínűleg mindkettőtöknek szólt.Nem azonnal kiakadni és reklamálni.

Mindketten jót írtatok ez a lényeg. Így már van támpontja, hogy elinduljon.

Én is csak kukoricadarát és a búzadarát tudnám látásra szétválasztani, a már említettek miatt.

2016. jún. 10. 06:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
53%

Ami hófehér, az valószínű rizsdara. Nagyon kevés kell belőle, különben gyorsan olyan sűrű, kemény lesz, mint a kő!


A búzadara ehhez képest kicsit "piszkos-fehérnek" néz ki!


Az aranysárga színű a kukorica dara!! Ezt én is most akarom kipróbálni!

2016. jún. 10. 07:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 Salx Narval ***** válasza:
Így születnek az új receptek.:D Én azóta írom, hogy miben mi van mióta majdnem őrölt szegfűszeget vetettem bazsalikommag helyett.:D Szerencsére az orrom jobb mint a szemem.
2016. jún. 10. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Ezért jó felcímkézni az üvegeket :) A párom nagy bajban volt előtte, én meg tudom különböztetni a kismillió darált olajos magvamat is, ő a kukoricalisztet sem találja meg, pedig az sárga, de nem néz ki mustármaglisztnek és kurkumának sem...


A kukoricadara jellegzetesen sárga, azt nem tévesztheted el. A búzadara krémszínű. Nem tudom, milyen darád lehet még, rizsdarát sosem láttam, de nyilván hófehér. Más daráról nem is hallottam még, persze annyi gabona van, simán létezhetnek. De ha két hasonló színű van, akkor nem tudom, mit tegyél. Miben különböznek ránézésre?

2016. jún. 10. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.


Még az is elképzelhető, hogy a két világosabb mind a kettő búzadara. Kimérve vettem, még zacskóban vannak, hátracsúsztak a polcon más üvegek,dobozok mögé, úgy feledkeztem el róluk.


Igazából arra gondoltam, hogy talán ízleléssel meg lehet mondani, mert emlékszem, hogy a nagymamám szokta főzés előtt megízlelni néha a -nekem akkor még csak pornak tűnő dolgokat. De lehet, hogy valami más oka volt, már nem tudom meg.


De pont jó kipróbálni egy csipetnyivel is, kárba sem vész, hozzá tudom keverni a masszához. Azt, amelyik az, már remélem azt is, mind a kettő, mert elég egyformának néznek ki.

2016. jún. 10. 15:44

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!