Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Borjú bécsinek mi titka, hogy...

Borjú bécsinek mi titka, hogy omlós és puha maradjon zsírban vagy olajban kell sütni?

Figyelt kérdés
2016. júl. 13. 13:36
 1/2 anonim ***** válasza:
Vajban kéne elvileg, és nagyon hirtelen.
2016. júl. 13. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

1. Fiatal, valóban borjú húsa, lehetőleg a "dió", ha nincs, zsenge borjúkaraj a megfelelő alapanyag.

2. Vékony szeletek, a rostokra merőlegesen vágva.

3. Óvatos, laza, gyenge klopfolás.

4. Szélek bevagdosása, hogy ne hullámosodjon fel sütés közben.

5. Alapos panírozás, sehol ne érje a húst közvetlenül a sütőzsiradék. Ugyanezen okból szurkálni sem szabad sütés közben.

6. Nagy lángon, nagyon forró zsiradékban, hirtelen kell kisütni.


A legjobb a zsír, ha olajban sütöd, abba is érdemes egy kanállal tenni. Amikor egy szeletet beraksz a serpenyőbe, egy-két kanál forró zsiradékkal érdemes rögtön meglocsolni a felső felületét is.

2016. júl. 13. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!