Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tarkabab lefagyasztás után...

Tarkabab lefagyasztás után felhasználható?

Figyelt kérdés
Már vagy fél éve lefagyasztottam nyers tarkababot, mert sok lett volna a bablevesbe.most ha előveszem felhasználható?-elöbb olvasszam ki egy éjszaka vagy így fagyottan bedobhatom a vízbe? tapasztalatok?

2016. júl. 21. 16:45
 1/4 anonim ***** válasza:
58%
Felhasználható fagyasztás után a bab. Én a babot mindig vízbe áztatom főzés előtt. Tedd estére vízbe, majd a sima hűtőbe, és másnapra már főzheted is.
2016. júl. 21. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
58%

Természetesen felhasználható.

A legjobb, ha fagyottan teszed vízbe és úgy áztatod egy éjszakán át, utána ugyanúgy fözöd, ahogy megszoktad. Pontosabban csak akkor kell áztatni, ha a bab a fagyasztás elött száritva volt, ha friss fejtett tarkabab, akkor fa gyottan vízbe téve elkezdheted fözni.

2016. júl. 21. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
59%

Én mindig a fagyasztóban tartom a szárazbabot, így nem félek attól, hogy valami kikezdi.

Ugyanúgy használom, mintha szárazon lenne a konyhaszekrényben, vagyis előző este beáztatom.

Az viszont való igaz, ha fejtettbabról van szó, akkor nem kell áztatni, fagyosan fel lehet tenni főni.

2016. júl. 21. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
#1 #2 #3 köszi,nem fejtett,rendes szárazbab "volt" fél kilós kiszerelésben.-akkor neki veselkedek.
2016. júl. 21. 19:12

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!